Nu mergeti marti dimineata la primarie: functionarii sunt in greva (Video)

Marti, 02 Februarie 2010, ora 08:01
2586 citiri
Nu mergeti marti dimineata la primarie: functionarii sunt in greva (Video)
mondonews.ro

Peste 50.000 de sindicalisti apartinand Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA) vor intrerupe lucrul marti, intre orele 08.30 - 10.30.

Este vorba de salariatii din primarii, consilii judetene, directiile de taxe si impozite si asistenta sociala. Ei sunt nemultumiti de intentia Guvernului de a reduce posturile si salariile din sistem.

Mai mult, salariati din administratia publica ameninta ca vor declansa greva generala, incepand cu 12 februarie, daca guvernul nu ia masuri urgente pentru cresterea salariilor mici, a anuntat Romel Neagu, presedintele executiv al Fenedatiei Nationale a Sindicatelor din Administratia Publica Locala (FNSA).

"Daca reprezentantii Guvernului Romaniei nu organizeaza, in regim de urgenta, negocieri si dezbateri in vederea gasirii de solutii pentru a nu afecta locurile de munca si veniturile salariale pe anul 2010, incepand cu data de 12.02.2010, va fi greva generala", se arata intr-un comunicat de presa al FNSA.

Protestul angajatilor din administratie va afecta marti dimineata activitatea din primariile de sector din Bucuresti, din primaria generala a Capitalei si din primariile si consiliile judetene din Cluj, Constanta, Iasi, Timisoara, Brasov, Sibiu si Oradea.

Potrivit FNSA, in timpul celor doua ore de greva de avertisment, va fi afisat pe fiecare usa de acces in institutii un anunt despre greva si motivele declansarii ei, iar publicul nu va avea putea intra in cladire.

Romel Neagu a spus ca veniturile salariale ale angajatilor din administratia publica vor scadea in acest an cu 25-100%, ca urmarea a faptului ca nu se mai platesc orele suplimentare si nu se mai acorda tichete de masa si de vacanta.

"Veniturile angajatilor din adminstratia publica ar putea scadea cu pana la 100% in 2010, in conditiile in care salariul mediu brut al angajatilor reprezinta doar 1.000 lei, iar angajatii primesc net 760 de lei", a afirmat Neagu.

Sindicalistii mai cer pastrarea locurilor de munca si "recunoasterea dreptului autoritatilor locale de a asigura din venituri proprii majorari salariale".

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#greva functionari publici, #greva adinistratia publica, #greva avertisment primarie , #frauda