Primaria Capitalei da 100.000 de lei pe brosuri si CD-uri cu realizarile din 2008

Marti, 11 August 2009, ora 15:13
1047 citiri
Primaria Capitalei da 100.000 de lei pe brosuri si CD-uri cu realizarile din 2008

Primaria Capitalei va cheltui 94.432 de lei pentru a publica raportul de activitate pe 2008 in 600 de brosuri si pe 600 de CD-uri, potrivit unui anunt publicat pe site-ul guvernamental de licitatii publice.

Firma care va castiga licitatia va trebui sa adapteze si chiar sa rescrise textele puse la dispozitie de Directia de Strategie si Analiza Documente si publicate, inca din martie, pe site-ul municipalitatii.

Cu toate ca textul va putea fi rescris, in anuntul de licitatie se precizeaza ca brosurile vor avea acelasi numar de pagini cu cel de pe site, respectiv 60.

Hartia pe care vor fi tiparite brosurile va fi lucioasa, dublu cretata. In cazul CD-urilor, tehnologia de inscriptionare a informatiilor trebuie sa permita si adaugarea ulterioara de fisiere.

Municipalitatea nu precizeaza ce destinatie vor avea materialele de popularizare a raportului de activitate pe 2008.

Potrivit raportului de activitate, Primaria Capitalei nu a cheltuit, anul trecut, 168 de milioane de lei din banii pentru investitii in infrastructura si a reusit sa construiasca un singur bloc de locuinte.

Tot anul trecut, investitiile din credite externe au totalizat 380 milioane lei, adica doar 57,5% din suma planificata sa fie cheltuita din astfel de surse de finantare.

Din cele 31 de milioane de lei provenite din Fondul National de Dezvoltare pentru construirea noului stadion National, Primaria Capitalei a cheltuit, anul trecut, 13,8 milioane lei, restul de 17,2 milioane intorcandu-se la bugetul de stat.

Primaria Capitalei nu a cheltuit niciun ban din suma de 1,7 milioane lei, provenita de la Ministerul Dezvoltarii pentru programe sectoriale, avansul de 0,5 milioane lei ajuns la primarie intorcandu-se la bugetul de stat.

Nici suma de 6,4 milioane lei, provenita tot de la Ministerul Dezvoltarii si destinata consolidarii locuintelor, nu a fost folosita in intregime, edilii cheltuind doar 4,7 milioane lei.

Tot in raport este mentionata Biblioteca Virtuala a Bucurestilor (www.dacoromanica.ro), al carei site este nefunctional.

"Site-ul va fi functional de-abia in septembrie 2009. Parteneriatul pentru acest proiect, intre Biblioteca Metropolitana si Biblioteca Academiei Romane, a fost incheiat in mandatul lui Adriean Videanu. Sorin Oprescu nu a oprit proiectul, insa acesta nu este inca finalizat", a precizat directorul general al Bibliotecii Metropolitane, Florin Rotaru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#Primaria Capitalei, #brosuri cheltuieli, #realizari 2008 , #frauda
Comentarii
Poza Victor Pitigoi
Victor Pitigoi
rank 5
INTREBARE CLASICA : CE-I TREBUIE CHELULUI?
Z
zoe
rank 1
Primaria capitalei sa asfalteze si sa canalizeze strazile nu sa-si faca reclama de 2 bani pe bani multi