Romania risca sa piarda 30 de miliarde de euro, fonduri nerambursabile

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 12:42
7214 citiri
Romania risca sa piarda 30 de miliarde de euro, fonduri nerambursabile

Romania risca sa piarda fonduri nerambursabile de peste 30 de miliarde de euro, avertizeaza peste 100 de organizatii neguvernamentale, structuri sindicale si organizatii patronale care i-au trimis premierului o scrisoare deschisa.

In scrisoarea deschisa trimisa premierului Emil Boc, sunt sesizate problemele grave cu care se confrunta cei care solicita fonduri din instrumente structurale, dar si cei care beneficiaza deja de finantari, din cauza ineficientei Guvernului si a autoritatilor publice responsabile cu gestionarea acestor fonduri, informeaza Realitatea Tv.

Cele 100 de organizatii reclama durata mare de timp dintre momentul depunerii cererii de finantare si momentul primirii raspunsului, durata mare a procedurilor de contractare si intarzierile foarte mari in rambursarea transelor de bani cheltuiti de catre cei care deruleaza proiecte.

De asemenea, semnatarii scrisorii atrag atentia asupra problemelor care fac imposibila recuperarea TVA, desi acest lucru este prevazut de lege, ceea ce ii pune pe cei care deruleaza proiecte cu finantare din fonduri structurale in situatia de a trebui sa contribuie la bugetele proiectelor cu zeci sau chiar sute de mii de euro.

ONG-urile, sindicatele si patronatele mai acuza Guvernul Boc si ca ia masuri numai la nivel declarativ.

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a avertizat la Realitatea TV ca Romania are o mare problema cu birocratia excesiva, care ne impiedica sa accesam fondurile de 30 de miliarde de euro.

Hossu atrage atentia ca absorbia banilor este franata de numarul mare de de institutii implicate in gestionarea fondurilor europene. Mai mult, proiectele sunt blocate de numeroasele controale ale statului, beneficiarii fondurilor pierzand mult timp pentru a obtine toate actele necesare.

Liderul sindicatelor din industria alimentara, Dragos Frumosu, a afirmat si el la Realitatea TV ca firmele din aceasta industrie au pierdut bani, din cauza birocratiei.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Romania pierde fonduri europene, #Romania fonduri nerambursabile , #frauda
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Poza 3trandafiribaroi
3trandafiribaroi
rank 5
Aceste zeci de mii de lipitori impreună cu liderii mafiei sindicale să pună osul la treabă, nu să se afle in treabă ca Becali cand stabileste jucătorii si tactica pentru un meci. Dacă le convine,să lupte fără menajamente pentru a avea justitie in Romania!