Romania, sub ape. Vezi care sunt zonele cele mai afectate

Duminica, 21 Februarie 2010, ora 19:41
4984 citiri
Romania, sub ape. Vezi care sunt zonele cele mai afectate
Foto: Nelutuandfriends (arhiva)

Mai multe regiuni din tara, aflate sub incidenta codurilor galben si portocaliu emise de hidrologi, sunt inundate.

Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a convocat duminica seara, la ora 20.30, o videoconferinta cu prefectii din tara pe tema pericolului producerii de inundatii. Totodata, premierul Emil Boc i-a convocat, la Guvern, pe directorii de la Apele Romane. Premierul a cerut o situatie a debitelor raurilor.

Care sunt zonele cele mai afectate?

Langa orasul Videle, judetul Teleorman, 50 de hectare de teren arabil se afla sub ape, iar la Ciolanesti au fost inundate 80 de hectare de teren agricol, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Teleorman.

De asemenea, zeci de gospodarii din mai multe localitati dambovitene au fost inundate din cauza ploilor din ultimele zile si a topirii zapezii. Printre acestea se numara Pucioasa, Ghirdoveni, Ogrea, Lucieni, Cazaci, Iazu, Ghergani, Cuparu, Gura Sutii si Fierbinti.

In plus, aproape 2.500 de locuitori din comunele Pucheni si Malu cu Flori sunt izolati, drumul judetean 724 fiind blocat din cauza alunecarilor de teren.

In Targu-Jiu, mai multe persoane au avut nevoie de ajutorul pompierilor, dupa ce le-au fost inundate casele, iar, in Giurgiu, drumul din zona localitatii Clejani este impracticabila, din cauza iesirii din matca a raului Neajlov.

In Bistrita, cinci locuinte au fost inundate dupa iesirea din matca a raului Ilva Mica, iar pirotehnistii au fost nevoiti sa detoneze gheata formata de-a lungul raului.

Peste 70 de gospodarii din judetul Olt au fost inundate, dupa ce patru parauri au iesit din matca. De asemenea, este blocata circulatia rutiera pe DN64, la intrarea in municipiul Caracal, si pe DJ 653, in zona comunei Schitu.

Institutul National de Hidrologie a emis un cod portocaliu de inundatii pentru bazinele Crasna, Desnatui, Jiu inferior (sectorul Racari-Podari), Vedea (Teleorman, Valea Cainelui), Arges inferior (Sabar, Neajlov) aferente judetului Satu Mare, Dolj, Olt, Teleorman, Dambovita si Giurgiu, care va expira luni, la ora 16.00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Risc de inundații în 12 județe. Cod portocaliu și galben pentru depășirea cotelor de apărare a râurilor FOTO
Risc de inundații în 12 județe. Cod portocaliu și galben pentru depășirea cotelor de apărare a râurilor FOTO
Hidrologii anunţă, marţi, 23 aprilie, risc de inundaţii cu posibilie depăşiri ale cotelor de apărare pe râuri din opt bazine hidrografice. Au fost emise avertizări cod galben şi cod...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#inundatii Romania, #cod portocaliu inundatii , #frauda