Seful clinicii Sabyc si secretara acestuia vor fi eliberati

Luni, 31 August 2009, ora 17:56
1210 citiri
Seful clinicii Sabyc si secretara acestuia vor fi eliberati
Foto: Reuters

Seful Clinicii Sabyc, Harry Mironescu, si secretara clinicii, Cecila Borza, vor fi eliberati. Curtea de Apel Bucuresti a decis sa admita recursurile celor doi impotriva hotararii Tribunalului, care nu a acceptat cererile de eliberare sub control judiciar. Decizia este definitiva.

Lui Mironescu si Borza li s-a impus, in schimb, sa nu paraseasca Bucurestiul, sa vina la instanta si la organele de urmarire penala cand sunt chemati, sa mearga la Politie conform programului de supraveghere si sa nu influenteze sau sa se vada cu martorii.

Lui Harry Mironescu i s-a mai interzis si sa exercite profesia de medic.

Tribunalul Bucuresti a respins pe 20 august cererile de eliberare provizorie sub control judiciar facute de Mironescu si Borza.

In motivarea deciziilor Tribunalului, magistratii afirma ca punerea in libertate a celor doi ar impiedica desfasuararea in bune conditii a procesului. Totodata, seful clinicii si secretara acestuia au profitat de situatia materiala precara a donatoarelor de ovocite, cele mai multe persoane neavand educatie, si le-au supus unor proceduri medicale ce prezentau riscuri pentru sanatatea lor fizica si psihica, se arata in motivare.

Mai mult, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti sustin ca mentinerea celor doi in stare de arest are "scopul de a-i impiedica sa savarseasca ale infractiuni ori sa ingreuneze bunul mers al urmaririi penale".

De asemenea, judecatorii afirma, in motivarile deciziilor, ca lasarea celor doi in libertate le-ar putea crea acestora sentimentul ca se pot sustrage pedepsei.

In privinta lui Harry Mironescu, instanta arata ca, desi seful Sabyc nu are antecedente penale, el si-a folosit experienta profesionala de o viata pentru a face fertilizari in vitro ilegale, desi acesta a sustinut ca scopul sau a fost "salvarea cuplurilor de infertilitate".

Cu privire la Cecilia Borza, magistratii sustin ca lasarea ei in libertate ar genera un sentiment de neincredere in randul opiniei publice, avand in vedere probele care arata ca aceasta se ocupa, printre altele, de racolarea si platirea donatoarelor.

Tribunalul Bucuresti a emis, pe 20 iulie, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru cele trei persoane acuzate ca ar fi "capii" retelei de trafic international de ovule in care este implicata clinica Sabyc.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#clinica Sabyc, #Sabyc medic eliberat, #scandal ovule clinica Sabyc, #trafic ovule clinica Sabyc , #frauda
Comentarii
T
tyrex
rank 1
De ce eliberati kriminalli astia ? Daca si-au pus kippa pe cap la tribunal justitia romaneasca a cazutt in kurr?