Spitalele britanice angajeaza medici romani cu salariu de 2.000 de euro

Sambata, 13 Februarie 2010, ora 22:11
3662 citiri
Spitalele britanice angajeaza medici romani cu salariu de 2.000 de euro
Foto: Arhiva

Spitalele private din Marea Britanie cauta medici romani, oferind un salariu de aproximativ 2.000 de lire pe saptamana, program flexibil si asigurarea cazarii si a mesei, iar oferta va fi lansata sambata, in cadrul unei conferinte organizate de compania britanica NES Healthcare in Bucuresti.

Potrivit repezentantilor NES Healthcare, in Marea Britanie exista aproximativ 230 de spitale private, in majoritatea fiind absolut necesara prezenta permanenta a unui Resident Medical Officer (RMO) care sa asigure asistenta medicala clinica si de urgenta.

Printre sarcinile unui RMO se numara asigurarea urgentelor pe timpul noptii, internarea pacientilor, pregatirea pre-operatorie si ingrijirea post-operatorie. In afara salariului de aproximativ 2.000 de lire pe saptamana, angajatorul asigura cazarea si masa.

Slujba intr-un spital privat din Marea Britanie ofera flexibilitatea de a lucra una, doua sau trei saptamani pe luna, ceea ce inseamna ca medicul isi poate continua munca si in tara de origine, sustin compania de plasare. Un alt avantaj il constituie perioada de contractare, care variaza de la sase luni la un an, fiind posibile contracte si pentru perioade mai scurte de timp.

Cerintele minime pentru doctori pentru a incepe munca in Anglia sunt doi ani de experienta clinica dupa terminarea facultatii si cunoasterea limbii engleze.

Tot in Capitala a fost organizat, in octombrie 2009, Targul de Cariere Medicale, la care medicii romani au putut aplica pentru posturi in Europa de Vest si din tarile nordice, unde salariile oferite variau intre 3.000 si 7.000 de euro pe luna.

Salariile mult mai mari decat cele din Romania reprezinta principalul motiv al exodului personalului medical in strainatate. In octombrie 2009, Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, de pilda, inregistra un deficit semnificativ de medici specialisti in anestezie, terapie intensiva, imagistica si dializa, dupa ce peste 60 de doctori au plecat, anul trecut, in strainatate, pentru lefuri mai mari, dupa cum a declarat, pentru NewsIn, directorul spitalului, dr. Mircea Beuran. "Numai din acest spital, in ultimii 10 ani, au plecat sute de doctori, din cauza salariilor mici", a mai spus Beuran.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#medici romani Marea Britanie, #locuri de munca medici, #salariu medici romani Marea Britanie , #frauda