Transporturile si Agricultura primesc bani, Ministerul Public, nu

Miercuri, 26 August 2009, ora 19:05
1213 citiri
Transporturile si Agricultura primesc bani, Ministerul Public, nu

Doua ministere care primesc bani in urma celei de-a doua rectificari bugetare sunt Transporturile si Agricultura. Nu acelasi lucru se poate spune, insa, si despre Ministerul Public, care e posibil sa ramana fara 4 milioane de lei.

MTI, mai bogat cu 756 de milioane de lei

Ministerul Transporurilor si Infrastructurii (MTI) ar putea primi la rectificarea bugetara din aceasta luna peste 756 milioane lei, din care aproximativ 365 mil. lei pentru subventii si 500 mil. lei pentru alte transferuri.

Cheltuielile cu personalul s-ar putea reduce cu 3.248.000 lei, iar bugetul pentru "Programe cu finantare din fonduri externe nerambursabile postaderare" cu 100.111.000 lei. Alte 5.000.000 lei vor fi scoase din bugetul pentru "Transferuri intre unitati ale administratiei publice".

De asemenea, in textul proiectului de act normativ se mai precizeza ca MTI este autorizat sa suplimenteze veniturile proprii ale Clubului Sportiv "Rapid" cu suma de 2.041.000 lei.

"Din bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, de la cap.68.01 "Asigurari si asistenta sociala", se va achita si contravaloarea biletelor de calatorie emise in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.183/2008 pentru calatoria la domiciliu in vederea exercitarii dreptului la vot a tinerilor in varsta de pana la 25 ani, in suma de 1.506 mii lei", se mai arata in textul proiectului.

Agricultura ar putea primi 620 de milioane de lei

MAPDR ar putea primi la rectificarea bugetara suma de 620 mil. lei pentru acordarea sprijinului financiar producatorilor agricoli, pentru finantarea schemelor de plati directe si plati nationale directe complementare.

Astfel, conform prevederilor proiectului, Guvernul ar putea aproba suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) cu 620 de milioane lei, bani care vor fi utilizati pentru finantarea actiunilor de acordare a sprijinului financiar producatorilor agricoli din sectorul vegetal, zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al organizarii si sistematizarii teritoriului.

De asemenea, o parte din suma este destinata finantarii schemelor de plati directe si plati nationale directe complementare, care se acorda in agricultura incepand cu anul 2007 si pentru finantarea nivelului fondurilor publice la creditele agricole pentru productie, in limita creditelor de angajament aprobate in anul 2009.

In plus, proiectul de Ordonanta de Guvern cu privire la rectificarea bugetului de stat pe 2009, prevede ca, in cazul in care creditele bugetare din MAPDR sunt insuficiente pentru punerea in aplicare a Regulamentului CE nr. 691/2009 privind acordarea de avansuri incepand cu data de 16 octombrie 2009, Guvernul sa aprobe finantarea temporara a proiectelor din cadrul Politicii Comune Agricole si de Pescuit, pentru finantarea schemei de plata unica pe suprafata.

Ministerul Public ar urma sa ramana fara 4 milioane de lei

Ministerul Public va ramane fara 4.272.000 de lei in urma rectificarii bugetare, desi procurorul general spunea, din martie, ca, daca va exista o reducere a bugetului, ministerul nu se va mai descurca.

Astfel, potrivit documentului care detaliaza cheltuielile bugetare pe anul 2009, Ministerului Public ii vor fi luati din buget 14.212.000 de lei din banii pentru cheltuieli de personal, insa va primi 12.500.000 de lei pentru bunuri si servicii.

Reducerea sumelor din capitolul de cheltuieli de personal apare in conditiile in care, de la momentul proiectarii bugetului MP si pana acum, a fost amanata plata sporului de stres de 50%.

Si la capitolul "dobanzi" Guvernul a redus 560.000 de lei de la Ministerul Public. O reducere de 2.000.000 de lei va fi facuta pentru acelasi minister si la capitolul "asistenta sociala".

Guvernul a decis sa reduca aproximativ 4 milioane de lei din bugetul Ministerului Public in conditiile in care procurorii sustin ca nu mai au bani nici macar pentru a putea desfasura anchetele in bune conditii, iar mai multi procurori DIICOT protesteaza pentru subfinantarea sistemului judiciar.

Bugetul pe 2009 al Ministerului Public a fost redus, si la rectificarea bugetara din luna aprilie, cu 28 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#rectificare bugetara Guvern Boc, #MTI, #MAPDR, #Ministerul Public, #bani rectificare bugetara , #frauda