Udrea vrea plati suplimentare pentru medicii care recomanda tratamentul balnear

Duminica, 30 August 2009, ora 20:49
1268 citiri
Udrea vrea plati suplimentare pentru medicii care recomanda tratamentul balnear

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat dumunica, la Salina din municipiul Turda, judetul Cluj, ca doreste introducerea unei reglementari legislative care sa permita plati suplimentare medicilor de familie care recomanda pacientilor tratament balnear.

"In atentia noastra a intrat si posibilitatea de a introduce in lege ca medicul de familie sa fie rasplatit daca prescrie in primul rand cura balneara si abia apoi tratament clasic medicamentos si sa speram ca in noua lege a balneologiei va include aceasta prevedere.

E important sa determinam medicii sa isi trimita pacientii aici pentru ca cei mai multi pacienti nu stiu", a afirmat Udrea, adaugand ca solutia de rasplatire va trebui gasita la Ministerul Sanatatii.

O solutie, in opinia ministrului, fiind cresterea platii pe pacient, de la casele judetene de asigurari de sanatate, in cazul medicilor care recomanda pacientilor statiunile balneare.

Ministrul Turismului a inaugurat duminica la Salina din municipiul Turda, judetul Cluj, Baza de Tratament pentru afectiuni respiratorii si pentru intarirea sistemului imunitar.

"Avem resurse fantastice de turism balnear. Mina pe care o vedem aici cu totii cred ca ar putea impresiona pe oricine. Nu ma asteptam sa vad o astfel de locatie, nu am vizitat-o niciodata. Cred ca aici vor veni nu doar turistii care vor sa isi trateze afectiunile cailor respiratorii, asa cum am inteles ca se pot trata, ci vor veni veni turisti care sa se bucure de frumusetea acestui loc.

M-as bucura ca toate salinele din Romania sa se deschida catre turisti, sa isi dezvolte astfel de proiecte cum este cel al Primariei Turda", a afirmat ministrul.

Baza de Tratament cu fotolii si sala de forta

Bolnavii pot veni la Baza de Tratament, la recomandarea specialistilor, sa petreaca de la 30 de minute pana la 4 ore, pe fotolii confortabile, ascultand muzica, ei fiind supravegheati de un medic generalist. Baza de Tratament are si o sala de forta si grup sanitar dotat si cu dusuri, precum si o sala de terapie de soc.

Aici, pacientii care sufera de afectiuni de gen astmului bronsic degenerativ, se pot intinde si pot sa primeasca ingrijiri medicale, in caz ca se simt rau, temperatura fiind ridicata la 18 grade.

Ministrul Elena Udrea a incercat minigolful, spune ea, pentru prima oara, reusind sa trimita mingea in gaura din a treia incercare. Udrea a fost insotita pe parcursul vizitei de primarul Turzii, Tudor Stefanie, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica si mai multi primari clujeni din localitati cu potential turistic.

Intregul proiect de reabilitare a Salinei Turda are o valoare de peste 6 milioane de euri, din care 4,8 milioane de euro sunt fonduri europene.

Salina de la Turda este datata istoric din secolul XII, ea fiind exploatata pana in anii '30. In 1992 salina a fost deschisa publicului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Elena Udrea, #plata suplimentara medici, #recomandare tratament balnear, #salina Turda , #frauda