Comisarul european Viviane Reding vine in Romania

Joi, 13 Martie 2008, ora 08:25
893 citiri
Comisarul european Viviane Reding vine in Romania

Comisarul European pentru Societate Informationala si Mass-Media, Viviane Reding, se va afla joi in Romania unde se va intalni cu ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Karoly Borbely, cu membri ai Comisiilor IT&C, Economic si Afaceri Europene din Parlamentului Romaniei, cu reprezentantii Autoritatii de Reglementare din domeniul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si cu cei din industria de telecomunicatii din Romania, se afirma intr-un comunicat al Delegatiei Comisiei Europene, remis Ziare.com.

Comisarul Reding va analiza impreuna cu oficialii romani situatia concurentei in cadrul pietei de telecomunicatii din Romania, problemele legate de reglementare, cum ar fi disponibilitatea in Romania a numarului european de urgenta 112, aplicarea in Romania a reglementarilor UE pentru serviciile de roaming si nevoia de a proteja independenta ANRCTI.

De asemenea, comisarul european va analiza nivelul scazut al tarifelor de terminare a apelurilor in retelele de telefonie mobila in Romania, in conditiile in care costul total de conectare al unui apel telefonic de la o retea la alta este printre cele mai scazute din Europa (dupa Finlanda, Suedia si Cipru) datorita politicii competitive intreprinse de autoritatea romana de reglementare.

In prezent, Comisia pregateste o recomandare pentru armonizarea reglementarii tarifelor de terminare a apelurilor, pentru a asigura o apropiere a abordarilor in cele 27 de State Membre.

'Aceasta este prima mea vizita in Romania in calitate de Comisar pentru Societatea Informationala si Mass-media si astept cu nerabdare sa cunosc mai bine acest important stat membru al Uniunii Europene. in timpul discutiilor mele de la Bucuresti mi-as dori in mod deosebit sa inteleg mai bine situatia pietei din Romania, precum si principalele preocupari ale consumatorilor romani cu privire la domeniul telecomunicatiilor', a spus comisarul Reding.

Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Selecționerul Edi Iordănescu a primit o veste neplăcută de la unul dintre cei mai în formă internaționali români, în perspectiva participării României la Euro 2024. Astfel, Olimpiu...
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
#viviane reding, #Romania , #frauda