Comisia de ancheta pe cazul Ziua Tineretului a primit documentele cerute de la MTS

Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 11:50
867 citiri
Comisia de ancheta pe cazul Ziua Tineretului a primit documentele cerute de la MTS
Foto: Antena3

Presedintele Comisiei de ancheta pe cazul Ziua Tineretului, Alina Gorghiu, a anuntat, miercuri, ca documentele solicitate de la Ministerul Tineretului au sosit, la momentul transmiterii acestei stiri, acestea fiind preluate de la Secretariat.

"Am primit nota de fundamentare, caietul de sarcini si inca un document", a afirmat deputatul PNL, Alina Gorghiu, referindu-se la actele privind organizarea de catre Ministerul Tineretului si Sportului a Zilei Tineretului.

Deputatul Gelu Visan (PD-L) a anuntat, marti, ca documentele MTS ar putea ajunge miercuri la Comisia de ancheta, dar reprezentantii PSD si PNL si-au aratat nemultumirea fata de rezultatul audierii angajatilor din MTS reclamand ca invitatii nu pot oferi documente clarificatoare.

"Am solicitat telefonic, am intrebat si eu la minister ce e cu documentele acelea si am fost informat ca e vorba de sute de pagini de documente ce vor veni la Comisie, poate maine (n.r. miercuri) dimineata", a povestit democrat-liberalul Gelu Visan.

Reprezentantii PD-L din Comisie au sustinut ca este nevoie de noi audieri si cateva zile de studiu individual pana la elaborarea unui raport final si au obiectat in privinta chemarii Monicai Iacob Ridzi miercuri, insa majoritatea a decis prin vot ca ministrul Tineretului trebuie sa se prezinte in fata forului cu documentele solicitate si sa raspunda intrebarilor.

"Mi se pare ca incercam sa facem circ politic. O chemam sa aduca documentele si sa spuna de ce nu le-a adus pana acum si apoi pleaca, si o mai chemam alta data?", a intrebat nervos democrat-liberalul Sever Voinescu.

"Nu noi oferim circul politic. Daca am fi primit materialele solicitate de la minister, nu mai era nevoie", i-a replicat social-democrata Aura Vasile.

La randul sau, liberalul Bogdan Olteanu a acuzat PD-L ca solicita studiu individual pentru a amana dezbaterile in Comisie, care intra in vacanta la finalul acestei saptamani.

Social-democratii si liberalii si-au exprimat indignarea fata de raspunsurile primite de la reprezentantii MTS audiati marti, criticand faptul ca toti au negat ca ar avea competente in legatura cu contractele semnate de minister si ca nu au oferit niciun fel de document. Majoritatea reprezentantilor Comisiei au apreciat ca ar fi redundanta audierea altor reprezentanti ai ministerului.

Liberalul Bogdan Olteanu a anuntat ca a elaborat, impreuna udemeristul Petru Lakatos, un punct de vedere bazat pe ancheta desfasurata de Comisie pana luni, la care va face adaugari ca urmare a lucrarilor de marti si a propus acest document ca baza de lucru pentru elaborarea raportului.

Comisia a decis ca miercuri, acest punct de vedere sa fie impartit membrilor Comisiei.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#comisie Ridzi, #scandal Ridzi, #Ziua Tineretului Ridzi , #frauda