Constanta: Un profesor american avea plantatie de canabis in casa

Vineri, 09 Mai 2008, ora 18:11
4256 citiri
Constanta: Un profesor american avea plantatie de canabis in casa

Un american, profesor de engleza la un liceu si student la Facultatea de Medicina din Constanta, a fost arestat preventiv, dupa ce politistii au descoperit acasa la el un kilogram de droguri si o plantatie de canabis, anunta NewsIn.

Seful Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Constanta, subcomisar Aurelian Pavel, a declarat, vineri, ca, impreuna cu ofiterii de la Crima Organizata din Tulcea si procurorii DIICOT, a fost efectuata o perchezitie la domiciliul americanului Hayes Kenneth Eugene Jr., de 40 de ani.

La resedinta acestuia din Constanta, au gasit aproximativ un kilogram de DMT, drog de mare risc, 50 de grame de hasis, 20 de grame de canabis si sase ghivece in care era cultivat canabis, plus mai multe pliculete cu seminte de canabis.

Subcomisarul Pavel a mai declarat ca, in urma cercetarilor, s-a stabilit ca barbatul este cunoscut de autoritatile antidrog din California si pentru posesie in vederea vanzarii de cocaina.

Politistii spun ca DMT este un drog nou introdus in Romania care, amestecat cu medicamente antidepresive, poate provoca moartea. Stupefiantul este incadrat in categoria drogurilor din clasa A in tari precum SUA, Franta, Marea Britanie si Noua Zeelanda.

Pe numele cetateanului american a fost emis un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. Reprezentantii BCCOA Constanta precizeaza ca barbatul face parte dintr-o retea de traficanti de droguri din mediul universitar constantean.

Alti trei membri ai retelei, studenti la Universitatea Ovidius, un roman si doi cetateni americani de origine indiana, au fost depistati, pe 19 aprilie, cu mai multe timbre LSD si hasis.

In timpul cercetarilor, pe numele a doi dintre ei au sosit prin posta, din Canada, pachete care contineau aproape 50 de grame de MDMA. Cei trei s-au ales cu dosar penal pentru trafic de droguri, introducere in tara de droguri si detinere ilicita de droguri pentru consum propriu. Doi dintre tineri sunt cercetati in libertate si au interdictia de a parasi tara.

Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Reprezentanții Gărzii de Mediu din Constanţa au amendat cu 50.000 de lei o primărie din judeţ, deoarece nu a ridicat deşeurile care erau depozitate ilegal pe mai multe terenuri. Comisarii...
Veste mare pentru turismul românesc: Nouă autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral FOTO
Veste mare pentru turismul românesc: Nouă autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral FOTO
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat că CNAIR a trimis marți, 23 aprilie, la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, documentaţia de atribuire a contractului pentru...
#canabis, #Constanta, #profesor, #american, #hasis, #DMT, #LSD, #MDMA , #frauda