Contrabandist inarmat, retinut la Portile de Fier II

Duminica, 05 Iulie 2009, ora 13:46
1226 citiri
Contrabandist inarmat, retinut la Portile de Fier II
Foto: politiadefrontiera.ro

Un cetatean roman care incerca sa intre ilegal in propria tara, avand asupra sa o arma artizanala si mai multe bunuri furate din Serbia, a fost retinut in flagrant de politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Portile de Fier II.

Pentru a-si ascunde activitatea infractionala, acesta a scufundat barca folosita pentru trecerea ilegala a frontierei si, in momentul flagrantului, a incercat sa arunce in fluviu arma cu munitia aferenta, precum si bunurile furate din casele de vacanta care le avea asupra sa, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Barbatul este recidivist, avand la activ condamnari de peste 14 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda, furt si trecerea ilegala a frontierei de stat, iar de fiecare data cand a fost retinut de politistii de frontiera, pe langa alte bunuri furate din Serbia, s-au gasit asupra sa si arme de foc in stare de functionare, cu munitia aferenta.

Politistii de frontiera au stabilit ca persoana in cauza este M. Ioan, in varsta de 46 de ani, din localitatea Erbiceni, judetul Iasi, fiind cunoscut ca recidivist in comiterea infractiunilor de frontiera.

La cercetarea la fata locului si controlul bagajelor, politistii de frontiera au descoperit o arma artizanala letala, in stare de functionare, cu cartus pe teava si 53 cartuse calibru 5,6 mm., un P.C., peste 100 de bijuterii, constand in bratari, cercei, brose, lantisoare, gablonturi din metal galben, 18 ceasuri, telefoane mobile, binocluri, cutite si o bicicleta.

M. Ioan a declarat ca bunurile gasite asupra sa le-a furat din Serbia, din casele de vacanta si alte imobile nelocuite iar apoi le-a transportat si depozitat intr-un bordei pe care si-l construise in padure.

Instanta competenta din cadrul Tribunalului Mehedinti a dispus masura arestarii preventive pe o perioada de 29 zile. Daca va fi gasit vinovat, barbatul risca o pedeapsa de pana la 15 ani inchisoare

Contrabandisti ucraineni retinuti cu focuri de arma la frontiera de nord

Politistii de frontiera satmareni au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare pentru retinerea unui grup de contrabandisti ucraineni care intentionau sa introduca in Romania tigari de contrabanda.

Grupul de persoane a trecut ilegal frontiera, din tara vecina, transportand aproximativ 40.000 pachete de tigari de contrabanda, in valoare de aproximativ 168.000 lei.

Au fost retinute 4 persoane, doi cetateni ucraineni si 2 romani, cercetarile fiind continuate sub coordonarea procurorilor DIICOT si in colaborare cu autoritatile ucrainene, in vederea identificarii tuturor persoanelor si stabilirii intregii activitati infractionale.

In seara zilei de sambata, in jurul orei 18.00, politistii de frontiera din cadrul IJPF Satu Mare au organizat o actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari la frontiera cu Ucraina.

Pe timpul desfasurarii actiunii, politistii de frontiera au observat, pe directia localitatii Porumbesti, un grup format din mai multe persoane, care a trecut ilegal frontiera din Ucraina in Romania, transportand mai multe baxuri de tigari.

Dupa ce grupul a parcurs aproximativ 250 m spre interiorul tarii, echipajul politiei de frontiera a intervenit, somand verbal persoanele in cauza.

In acel moment, cetatenii au abandonat coletele si au fugit spre teritoriul ucrainean, politistii de frontiera fiind nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, tragand 14 focuri de avertisment in plan vertical.

Echipajul politiei de frontiera a reusit retinerea a doua persoane, cetateni ucraineni, acestia fiind condusi la sediul sectorului, pentru cercetari.

La fata locului, au fost gasite, abandonate de grupul de contrabandisti, 39.920 pachete de tigari, marca "Viceroy", de provenienta ucraineana.

La aproximativ 20 de minute, un alt echipaj al politiei de frontiera a depistat, la circa 2.000 de metri de linia de frontiera, doi cetateni romani care se deplasau pe campurile agricole din zona cu un motoscuter.

Cei doi au fost identificati, stabilindu-se ca este vorba despre Zsolt S., 20 de ani, si Jozsef E., 25 de ani, ambii din judetul Satu Mare.

Cetatenii ucraineni sunt cercetati penal pentru savarsirea infractiunii de contrabanda si trecere ilegala a frontierei, iar cetatenii romani pentru complicitate la contrabanda, urmand sa fie prezentati in fata parchetului in vederea luarii masurilor ce se impun.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#contrabandist retinut frontiera, #contrabanda Serbia Dunare, #contrabandist Portile Fier , #frauda