Copil mort din cauza encefalitei tratate tarziu, in Hunedoara

Duminica, 05 Octombrie 2008, ora 13:51
2489 citiri
Copil mort din cauza encefalitei tratate tarziu, in Hunedoara

O familie din Calan isi ingroapa copilul de 10 ani care a murit in urma unei encefalite tratate prea tarziu.

Parintii baiatului ii acuza de neglijenta pe medicii din Hunedoara, dupa ce acestia i-au prescris micutului de trei ori la rand algocalmin si l-au trimis acasa cu febra mare, transmite, duminica, Realitatea Tv.

Mama baiatului spune ca micutul a fost ucis de indiferenta medicilor, care nu i-au descoperit boala la timp.

"Noi, medicii si personalul de ingrijire care am venit in contact cu acest copil din sectia Pediatrie a Spitalului Municipal Hunedoara, nu avem nimic a ne reprosa, deoarece evolutia unei raceli comune este impredictibila", a declarat, pe de alta parte, Lucian Tirimescu, sef de sectie la Spitalul Municipal Hunedoara.

Medicii spun ca femeia a refuzat internarea. "Nu am refuzat nicio internare, vreau sa vad si eu fisa unde am semnat ca am refuzat internarea", a precizat, insa, mama baiatului, Daniela Basarab.

"Nu i-am gasit niciun semn major de boala, niciun semn neurologic, l-am trimis pentru internare la sectia de boli infectioase cu o forma moderata de viroza respiratorie, motiv pentru care acesti copii se interneaza in sectia Infectioase, nu in sectia Pediatrie", a mentionat seful de sectie Neonatologie, dr. Diana Dionica.

"Cand au aparut semnele de afectare ale creierului, l-am trimis la computer tomograf care ne-a aratat existenta unei afectari a sistemului nervos central, deci un diagnostic de encefalita, motiv pentru care l-am trimis in Clinica de Boli Infectioase, Timisoara", a declarat si dr. Marcela Artean, sef de sectie la Boli Infectioase.

Rudele copilului sustin ca Sebastian a fost trimis prea tarziu la Timisoara si ca a intrat in coma pana sa fie preluat de medicii de la urgente.

Dupa moartea micutului, familia a depus plangere la politie, iar in spital a fost declansata o ancheta.

O mașină în care se aflau cinci copii și un adult a fost strivită de un copac, în Bistrița-Năsăud
O mașină în care se aflau cinci copii și un adult a fost strivită de un copac, în Bistrița-Năsăud
Un copil a suferit răni uşoare, fiind transportat la spital, după ce un copac a căsut pe maşina în care se afla alături de un adult şi de alţi patru copii, în localitatea Mureşenii...
Liviu Dragnea, la un pas de moarte. Medicii au reușit să-l stabilizeze pe fostul lider PSD
Liviu Dragnea, la un pas de moarte. Medicii au reușit să-l stabilizeze pe fostul lider PSD
Liviu Dragnea (61 ani), fostul lider PSD, a avut o cumpănă grea, din cauza unui accident vascular suferit pe când era plecat din țară. El a vorbit pentru prima dată despre acest episod, la...
#mort, #Hunedoara, #encefalita, #copil, #medic, #spital , #frauda