Cosmin Contra, cercetat de DNA pentru transferul sau in Spania

Vineri, 03 Octombrie 2008, ora 17:02
1056 citiri
Cosmin Contra, cercetat de DNA pentru transferul sau in Spania

Fotbalistul Cosmin Contra va fi cercetat de procurorii anticoruptie intr-un dosar disjuns din cel al transferurilor ilegale de jucatori, dupa ce a dat declaratii contradictorii in fata procurorilor DNA.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA trimis in instanta, contractul de transfer a lui Contra a fost semnat in iunie 1999 de catre Cristian Borcea, presedinte executiv al Clubului Dinamo, si clubul spaniol El Deportivo Alaves. Valoarea reala de transfer era de 1.812.500 USD, in timp ce valoarea declarata a fost de 800.000 USD, sustin procurorii, informeaza NewsIn.

Contra a incercat prin anumite declaratii sa ii induca in eroare pe procurori, sustine rechizitoriul. Fotbalistul le-ar fi declarat acestora ca, in baza unei intelegeri avute cu sefii clubului Dinamo Bucuresti, a convenit ca orice suma de bani care ar depasi plafonul minim de 800.000 USD, stabilit pentru transferul sau, sa ii revina lui.

"Aratam ca pe langa faptul ca aceasta intelegere incalca dispozitiile FIFA privitoare la detinatorii drepturilor de transfer si intra in contradictie si cu decizia Comisiei pentru Statutul Jucatorului din cadrul FRF dispusa in cazul transferului lui Dulca Cristian, afirmatia lui Contra Cosmin nu este sustinuta nici de conducerea clubului si nici de membrii Consiliului de Administratie al clubului Dinamo Bucuresti", arata procurorii.

Mai mult, Contra declara ca a instiintat clubul spaniol ca transele platii de un milion de dolari, suma care a depasit plafonul de 800.000 USD, stabilit pentru transfer, sa fie virate intr-un cont ce urma sa fie indicat de Ioan Becali, impresarul sau.

"Pe aceeasi linie cu Contra Cosmin se inscrie si aparatorul invinuitului Borcea Cristian, care, prin memoriul depus, confirma ca sumele de bani care au depasit plafonul de 800.000 USD au fost platite direct agentului Becali Ioan", se mai arata in rechizitoriul DNA.

Procurorii afirma ca declaratiile lui Contra si ale aparatorului lui Borcea nu ar fi reale. In consecinta, "declaratia data de martorul Contra Cosmin urmeaza a face obiectul unui dosar penal separat, in baza disjungerii ce va fi dispusa prin rechizitoriu", se mai arata in documentul trimis de DNA la instanta.

Ca o concluzie, anchetatorii sustin ca este evident ca Dinamo Bucuresti l-a transferat pe Contra cu suma de 1.812.500 USD, insa Cristian Borcea si Ioan Becali si-ar fi insusit in mod fraudulos suma de 1.012.500 USD.

Horoscop zilnic. Miercuri, 24 aprilie. Zodia care își va petrece seara în compania prietenilor
Horoscop zilnic. Miercuri, 24 aprilie. Zodia care își va petrece seara în compania prietenilor
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Relația cu...
Horoscop zilnic. Marți, 23 aprilie. Zodia care se va confrunta cu o problemă de sănătate
Horoscop zilnic. Marți, 23 aprilie. Zodia care se va confrunta cu o problemă de sănătate
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Manifești un...
#Cosmin Contra, #Cristian Borcea, #Ioan Becali, #transfer, #bani, #frauda, #dosar, #DNA , #frauda