Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Crescatorii de vite au reluat protestele

Joi, 18 Decembrie 2008, ora 11:18
1291 citiri
Crescatorii de vite au reluat protestele

Crescatorii de taurine au reluat, joi, protestele incepute in urma cu o zi in apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac din judetul Arad.

Ei solicita autoritatilor sa stopeze importurile de lapte, transmite corespondentul NewsIn.

Fermieri din judetele Timis, Hunedoara, Covasna, Alba, Bacau, Galati si Arad s-au strans in apropierea vamii Nadlac, afisand pancarte inscriptionate cu "Mafie si nepasare, vaca romaneasca moare", "Copiii nostri beau lapte otravit din vest" si "Noi am crescut cu lapte romanesc".

Crescatorii de vite au inceput protestele miercuri, in apropierea vamilor Nadlac, Petea si Bors. Ei cer autoritatilor romane sa stopeze importul de lapte adus in tara fara sa se respecte cadrul legal, lapte care in opinia lor nu este de cea mai buna calitate si depaseste cu mult nevoile proprii de procesare, punand in pericol exisenta fermelor de vaci din Romania.

De asemenea, crescatorii de vite reclama faptul ca ANSVSA, prin medicii veterinari din toata tara, impun masuri excesive de control al calitatii, al transabilitatii si al protectiei prin numeroase analize, in timp ce laptele din import intra in fabricile de procesare realizandu-se doar un control la laboratorul intern al fabricii de procesare.

Fermierii se plang de faptul ca plata pentru laptele autohton se face intarziat, uneori si dupa sase luni, in timp ce platile laptelui din import se fac anticipat in euro, ceea ce duce la o contributie majora la deficitul comercial al Romaniei

Crescatorii de vite reclama ilegalitatile din domeniul taxelor si subventiilor, evidentiind ca sunt situatii in care pe laptele importat se obtine subventie pe calitate de la laptele romanesc.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#proteste crescatori vite, #import ilegal lapte , #frauda
Comentarii
C
cocosU
rank 1
De acord cu taranii romani, UE le face viata grea doar ca sa ne poata apoi