Cristian Cioaca, trimis in judecata pentru ca a accesat ilegal email-ul Elodiei

Luni, 16 Februarie 2009, ora 16:57
2523 citiri
Cristian Cioaca, trimis in judecata pentru ca a accesat ilegal email-ul Elodiei
Foto: Gandul

Politistul Cristian Cioaca si Adrian Marin Nitu au fost trimisi in judecata, luni, de procurorii din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Brasov, pentru accesarea, fara drept, a serverelor de e-mail unde erau stocate mesajele avocatei Elodia Ghinescu.

Cristian Cioaca si Adrian Marin Nitu au fost trimisi in judecata in stare de libertate, pentru savarsirea infractiunilor de "acces fara drept la sisteme informatice" si "restrictionare fara drept a accesului la date informatice", precum si pentru "transferul neautorizat de date informatice", informeaza agentia NewsIn, citand un comunicat remis de DIICOT.

Potrivit procurorilor, "inculpatul Cioaca Constantin Cristian, cu sprijinul invinuitului Breazu Marius, a accesat fara drept sistemul informatic al serverelor de e-mail unde erau stocate mesajele avocatei Ghinescu Elodia-Marilena si l-a determinat pe inculpatul Nitu Marin Adrian sa acceseze, de asemenea fara drept, sistemul informatic al serverelor de e-mail, pe care erau stocate mesajele de la adresa e-mail a avocatei Ghinescu Elodia-Marilena, incalcand astfel masurile de securitate prin folosirea in mod fraudulos a numelui de utilizator si a parolei de autentificare - fara a fi titulari ai acestora - si sa transfere date informatice in alte sisteme informatice".

Cauza a fost inaintata Tribunalului Brasov, spre competenta solutionare, se precizeaza in comunicatul DIICOT.

Politistul Cristian Cioaca a fost arestat preventiv pentru cateva zile, anul trecut, dupa ce a fost acuzat de procurorii DIICOT ca ar fi accesat, fara drept, emailul sotiei sale, Elodia Ghinescu, data disparuta.

Procurorii DIICOT, Biroul Teritorial Brasov, au dispus, la data de 15 ianuarie 2008, inceperea urmaririi penale in cauza constituita ca urmare a plangerilor formulate de familia avocatei disparute din Brasov si a Baroului de Avocati din Brasov fata de Constantin Cristian Cioaca, sub aspectul savarsirii infractiunilor de instigare la acces fara drept la sisteme informatice, instigare la restrictionare fara drept a accesului la date informatice si instigare la transferul neautorizat de date informatice, fapte aflate in concurs real.

Aceeasi masura a fost dispusa si fata de Marius Sebastian Breazu si Marin Adrian Nitu pentru savarsirea infractiunilor de acces fara drept la sisteme informatice, restrictionare fara drept a accesului la date informatice si transfer neautorizat de date informatice, fapte aflate, de asemenea, in concurs real.

Prin ordonante emise de procuror, la aceeasi data, au fost dispuse punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a invinuitilor Constantin Cristian Cioaca si Marin Adrian Nitu, in sarcina carora s-au retinut faptele penale sus-mentionate.

Din actele de urmarire penala a reiesit ca, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, in luna septembrie 2007, inculpatul Constantin Cristian Cioaca i-a determinat pe invinuitul Marius Sebastian Breazu si pe inculpatul Marin Adrian Nitu sa acceseze fara drept sisteme informatice prin inlaturarea parolelor de acces, in scopul obtinerii continutului mesajelor de posta electronica destinate avocatei Ghinescu Elodia-Marilena.

De asemenea, i-a determinat pe acestia sa restrictioneze fara drept accesul la adresele de e-mail respective si sa transfere neautorizat date dintr-un sistem informatic.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Cristian Cioca, #trimis in judecata, #accesare ilegala, #Elodia Ghinescu , #frauda