Ziare.com

CSM ancheteaza cazul falsului divort al Anei Birchall

Marti, 01 Iulie 2008, ora 13:56

   

CSM ancheteaza cazul falsului divort al Anei Birchall
Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii va lua in discutie, in sedinta din 3 iulie, nota inspectiei judiciare privind rezultatul verificarii aspectelor semnalate in presa cu privire la actiunea de divort introdusa la Judecatoria Sectorului 1 si care o viza pe Ana Birchall.

Purtatorul de cuvant al Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorul Cecilia Morariu, a declarat, marti, ca CSM s-a sesizat din oficiu, dupa ce Birchall a afirmat public ca nu ea a fost cea care a depus la Judecatoria Sectorului 1 actiunea de divort si ca judecatorii ar fi incalcat legea, informeaza NewsIn.

"Inspectorii au urmarit daca au fost respectate procedurile prevazute de lege in legatura cu modul in care se inregistreaza actiunile de divort pe rolul instantelor", a mai declarat magistratul Cecilia Morariu.

Judecatoria Sectorului 1 a sustinut, pe 25 mai, printr-un comunicat, ca actiunile de divort se depun personal, iar judecatorul de serviciu a legitimat-o pe Ana Birchall, cand aceasta a inaintat solicitarea, insa ea spune ca a aflat din presa ca exista acest document la instanta.

Judecatoria Sectorului 1 precizeaza, intr-un comunicat, ca persoana care a depus cererea de chemare in judecata a fost legitimata de catre judecatorul de serviciu si ar fi
Ana Birchall, potrivit numelui si prenumelui inregistrat.

Aceasta ar fi semnat pentru luarea in cunostiinta a primului termen de judecata.

Potrivit comunicatului, actiunile de divort se depun personal si se primesc de catre judecatorul de serviciu care procedeaza in prealabil la legitimarea partii cu datele personale de identificare ale acesteia, nume, prenume, serie si numar act de identitate, cod numeric personal.

Totodata, Judecatoria Sectorului 1 arata ca, pe langa cererea de divort inregistrata si semnata pe numele Anei Birchall (foto), a fost depus si certificatul de casatorie a acesteia, in original.

"B.A (n.red. Birchall Ana) s-a prezentat la judecatorul de serviciu si a depus doua cereri, una prin care a solicitat eliberarea certificatului de casatorie in original de la dosarul cauzei si o alta cerere prin care arata ca intelege sa isi retraga cererea de divort, motivat de faptul ca nu aceasta ar fi depus-o", se mai arata in comunicatul Judecatoriei.

Nicoleta Cristus, presedintele Judecatoriei sectorului 1, a declarat, pe 25 mai, ca divorturile se depun personal, iar judecatorul de serviciu a inregistrat dosarul, legitimand-o pe Ana Birchal.

De asemnea, magistratul a sustinut ca nu are o relevanta atat de mare faptul ca ultima cifra din CNP-ul de pe actiunea de divort nu era corecta.

Seful Departamentului Educatie al Partidului Social Democrat, Ana Birchall, a acuzat, la dinalul lunii mai, inregistrarea unei cereri de divort in numele ei, cu un Cod Numeric Personal gresit si fara semnatura.

Ana Birchall a afirmat ca aflat din presa ca la Judecatoria Sectorului 1 se afla un dosar de divort intentat in numele ei.

Ea a declarat ca a inaintat o solicitare de anulare a cererii de divort, deoarece magistratii Judecatoriei Sectorului 1 nu au vrut sa admita ca inregistrarea s-a facut fara verificarea identitatii sale.

Seful Departamentului Educatie a Partidului Social Democrat a mai afirmat ca tot acest scandal este menit sa o dicrediteze, mai ales acum, cand se apropie alegerile parlamentare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3177 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor