CSM discuta suspendarea din functie a magistratilor acuzati de frauda

Joi, 08 Mai 2008, ora 10:42
1685 citiri
CSM discuta suspendarea din functie a magistratilor acuzati de frauda

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va lua joi in discutie suspendarea din functie a procurorilor Gabriela Ghita si Sterian Guli si a judecatorului Gheorghe Cerbeanu, dupa ce acestia au fost trimisi in judecata pe 6 mai pentru implicare in fraudarea examenului de la parchete, anunta NewsIn.

Acestia ar putea fi suspendati pana la o decizie definitiva a instantei de judecata.

DNA i-a trimis, in data de 6 mai, in judecata pe procurorii Eugen Cojocaru, Gheorghe Dumitru, Gabriela Ghita, Sterian Guli, pe notarul Gheorghe Bucur si pe judecatorul Gheorghe Cerbeanu, toti acuzati pentru fraudarea concursului pentru functiile de conducere din parchete din toamna anului 2007.

Potrivit DNA, Eugen Cojocaru, procuror la Parchetul de pe langa ICCJ, este acuzat de trafic de influenta si instigare la infractiunea de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, iar Gheorghe Dumitru, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti, trebuie sa raspunda acuzatiei de cumparare de influenta, in forma continuata.

In ceea ce-l priveste pe Gheorghe Bucur, notar in municipiul Bucuresti, in sarcina acestuia au fost retinute infractiunile de trafic de influenta, complicitate la infractiunea de cumparare de influenta.

Judecatorul Gheorghe Cerbeanu de la Tribunalul Valcea a fost trimis in judecata pentru complicitate la cumparare de influenta.

La randul sau, fostul procuror general adjunct al Romaniei, Gabriela Ghita, pensionata de curand din functia de procuror la Parchetul de pe langa ICCJ, este acuzata de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

Sterian Guli, prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Urziceni, a fost trimis in judecata pentru instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Examenul pentru ocuparea functiilor de conducere in parchete a avut loc in perioada 28 octombrie - 25 noiembrie 2007.

Procurorii DNA sustin ca, in cursul lunii noiembrie 2007, Eugen Cojocaru a pretins de la procurorul Gheorghe Dumitru suma de 50.000 de euro pentru ca, prin influenta de care se bucura asupra membrilor Comisiei de examinare, sa-i determine pe acestia sa-i inlesneasca promovarea examenului pe care acesta il sustinea pentru ocuparea functiei de sef la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti.

Din suma pretinsa, Cojocaru ar fi primit efectiv suma de 15.000 de euro, Gheorghe Dumitru fiind ajutat de Gherghe Cerbeanu, judecator la Tribunalul Valcea si Gheorghe Bucur, notar public, se arata in comunicatul de presa al DNA.

In urma concursului, Gheorghe Dumitru s-a plasat pe prima pozitie la examenul pentru promovarea in postul de procuror general la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti.

Totodata, potrivit DNA in cursul lunii noiembrie 2007, Sterian Guli, candidat pentru promovarea in functia de prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, prin intermediul lui Eugen Cojocaru, a obtinut de la Gabriela Ghita, presedintele Comisiei de examinare, o parte din subiectele concepute pentru examenul scris al candidatilor ce urma sa se desfasoare in data de 25 noiembrie 2007.

DNA mai arata ca, pentru recuperarea sumei de 15.000 euro care ar fi fost pretinsa si primita de Eugen Cojocaru, acesta din urma a depus suma respectiva intr-un cont, la dispozitia anchetatorilor.

Ministra Justiției, nemulțumiri legate de dosarul accidentului de la 2 mai: ”Nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare” VIDEO
Ministra Justiției, nemulțumiri legate de dosarul accidentului de la 2 mai: ”Nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare” VIDEO
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat joi, 25 aprilie, că nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare cu privire la procedura care s-a desfăşurat în dosarul...
Lovitură în Dosarul 2 Mai. Judecătoarea care a produs indignare după ce a întrebat dacă unul dintre tinerii omorâți este la proces nu va fi suspendată
Lovitură în Dosarul 2 Mai. Judecătoarea care a produs indignare după ce a întrebat dacă unul dintre tinerii omorâți este la proces nu va fi suspendată
Ioana Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului accidentului de la 2 Mai, deși Inspecţia Judiciară ceruse suspendarea acesteia. Decizia a fost luată miercuri, 24 aprilie, de Consiliul...
#suspendare, #functie, #magistrati, #frauda , #frauda
Comentarii
O
o victima a justitiei romanesti
rank 1