CSM ii verifica pe judecatorii din Dolj care au decis eliberarea lui Gorbunov

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 17:10
1005 citiri
CSM ii verifica pe judecatorii din Dolj care au decis eliberarea lui Gorbunov

O echipa a Consiliul Suprem al Magistraturii a ajuns, vineri, la Craiova, pentru a-i ancheta pe judecatorii de la Tribunalul Dolj, cei care au decis eliberarea din penitenciar a lui Serghei Gorbunov.

"O echipa a CSM se afla la Craiova pentru a analiza felul in care s-a decis invoirea pe motive medicale a detinutului Gorbunov. Anchetata este intreaga conducere a Tribunalului", a declarat sec purtatorul de cuvant a Tribunalului Dolj, Laura Udrea, arata NewsIn.

CSM i-a revocat, mierucir, din functie pe presedintele Tribunalului Brasov, Aurelia Munteanu, si pe presedintele Sectiei penale a acestei instante, Dan Iulian Nastase, insa a amanat sa ia o decizie in cazul magistratilor de la Tribunalul Dolj, considerand ca in cazul instantei craiovene se impun noi audieri, informeaza NewsIn.

Totodata, Sectia pentru procurori a CSM a decis, cu majoritate de voturi, revocarea prim-procurorului Parchetului Tribunalului Dolj, Gheorghe Stoian, a adjunctului acestuia, Tena Moraru, dar si a procurorului sef al Sectiei judiciare a Parchetului doljean, Ioana Sandu.

Gorbunov a facut trei cereri de intrerupere a pedepsei pe motive medicale. Prima cerere a fost facuta in 2007, pe motiv de nevralgie intercostala si furunculi, si i-a fost respinsa lui Gorbunov la Tribunalul Dolj.

A doua a fost depusa pe 10 ianuarie 2008 si, de asemenea, i-a fost respinsa in prima instanta in martie 2008. La recurs, Curtea de Apel Craiova a decis, in octombrie 2008, sa respinga cererea, pentru ca Gorbunov era deja eliberat.

Asta pentru ca, pe 15 ianuarie 2008, Gorbunov a facut aceeasi cerere de intrerupere a pedepsei, bazata pe aceeasi expertiza medicala. Urmare a acestei cereri, pe 5 mai 2008, Tribunalul Dolj, prin magistratul Maria Nicola, a decis eliberarea lui Gorbunov pentru a se opera de glaucom.

Decizia din 5 mai a ramas definitiva, pentru ca nu a fost atacata de procurori.

Reamintim ca doua persoane au fost impuscate, pe 29 ianuarie, si o alta a fost ranita, in fata unei case de schimb valutar din Brasov.

Serghei Gorbunov, considerat suspect in acest caz, a fost retinut de politisti sambata, 31 ianuarie, impreuna cu un alt barbat - Adrian Marius Berceanu - cu care se afla la un supermarket din Brasov. Berceanu a fost lasat, insa, sa plece de anchetatori, deoarece nu au gasit indicii care sa dovedeasca faptul ca ar fi luat parte la atac.

Lovitură în Dosarul 2 Mai. Judecătoarea care a produs indignare după ce a întrebat dacă unul dintre tinerii omorâți este la proces nu va fi suspendată
Lovitură în Dosarul 2 Mai. Judecătoarea care a produs indignare după ce a întrebat dacă unul dintre tinerii omorâți este la proces nu va fi suspendată
Ioana Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului accidentului de la 2 Mai, deși Inspecţia Judiciară ceruse suspendarea acesteia. Decizia a fost luată miercuri, 24 aprilie, de Consiliul...
CSM discută astăzi propunerea de suspendare a judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai
CSM discută astăzi propunerea de suspendare a judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai
Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii discută, miercuri, propunerea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie, până la finalizarea...
#Serghei Gorbunov, #Tribunal Dolj, #CSM, #judecatori cercetati , #frauda