CSM vrea mai multi inspectori care sa controleze activitatea magistratilor

Miercuri, 03 Septembrie 2008, ora 16:24
815 citiri
CSM vrea mai multi inspectori care sa controleze activitatea magistratilor

Judecatorul Dan Lupascu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a propus, miercuri, in plenul Consiliului, suplimentarea posturilor de inspector care controleaza activitatea magistratilor, propunere acceptata de presedintele CSM, Lidia Barbulescu.

Propunerea lui Dan Lupascu a fost facuta in plen, in cadrul discutiilor pentru bugetul pe 2009 al CSM.

"Atunci cand s-a constituit CSM, noi calculand cu un numar de persoane, am discutat ca mergem pe o solutie minimala, o schema de 33 de inspectori. Eu pun intrebarea, nu cumva ar trebui sa regandim numarul inspectorilor? La Curtea de Apel Bucuresti de exemplu, cind s-au desfiintat posturile de inspector, existau 12 inspectori, iar cu parchetul 23. Adunam pe toata tara si o sa observam ca acum sunt mai putin de jumatate", a sustinut Dan Lupascu.

Acesta a precizat ca inspectorii care fac controale la instante si parchete nu sunt suficienti si ca nu fac fata controalelor.

"Plecam de la constatarea ca inspectorii nostri fac fata din ce in ce mai greu controalelor, plecand de la constatarea ca noi cam lasam deoparte controalele de fond, ca n-avem cu cine sa le facem, ca ati vazut ca se face controlul acum si materialul il termina peste un an. Si nu mai avem nicio deficienta. Nu ar fi cazul sa regandim revigorarea inspectiei?", a adaugat Dan Lupascu.

Presedintele CSM, Lidia Barbulescu, a adaugat ca ministrul Justitiei, Catalin Predoiu,poate transfera niste posturi vacante de la minister si sustine in Guvern propunerea CSM de suplimentare a schemei personalului.

Lidia Barbulescu va face demersuri la Ministerul Justitiei pentru suplimetarea schemei cu 20 de inspectori, propunere care va fi inclusa in bugetul CSM pentru anul viitor.

CSM a fost criticat in raportul de tara publicat in luna iulie de Comisia Europeana. Una dintre critici se referea la politica de personal.

Atunci, CSM a anuntat ca a luat o serie de masuri care vor fi, in prima sedinta din luna septembrie, materializate intr-o hotarare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Postul este una dintre cele mai vechi practici din lume. La finalul Postului Paștelui este recomandat însă postul negru. Asta înseamnă să nu se consume mâncare toată ziua. Doar apa fiind...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Inspector, #CSM, #post, #Dan Lupascu, #Lidia Barbulescu , #frauda