Cum sa fentam legea ascultarii telefoanelor

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 11:35
5909 citiri
Cum sa fentam legea ascultarii telefoanelor

In adresa de IP, furnizata de catre operatorul de servicii de internet, se regaseste identitatea online a fiecarui utilizator.

Insa, daca accesati invisiblesurfing.com, acest site, ca multe altele, ofera servicii gratuite de ascundere a identitatii online, informeaza Gardianul.

Ele pot fi folosite pentru ascunderea IP-ului sau pentru accesarea site-urilor ce ofera servicii de email, chat sau forum, in cazul in care accesul direct catre astfel de site-uri a fost blocat la serviciu sau in alte locuri de catre administratorul retelei.

Prin aplicarea legii 298/2008, furnizorii de servicii de comunicatii vor fi obligati sa investeasca bani in echipamente si in asa numitele "camere de stocare".

Procesarea si stocarea datelor se fac in spatii amenajate de catre furnizorul de servicii de comunicatie. Camerele dedicate vor trebui sa indeplineasca cel putin urmatorul set de caracteristici tehnice, care presupune costuri uriase, de ordinul sutelor de mii de euro.

Legea 298/2008, adoptata de Camera Deputatilor in mai putin de 2 minute ii pune la adapost de anchetatori pe hoti, pe talhari si pe violatori, informeaza Jurnalul National.

Pe autorii a 70% din infractiunile prevazute de Codul Penal si de alte legi speciale. Legea, poreclita de cei care nu-i cunosc textul - "legea ascultarii telefoanelor", se refera in realitate la stocarea listing-urilor si restrictioneaza, aberant, accesul organelor de cercetare penala la aceste informatii. Mai mult, legea obstructioneaza gasirea copiilor disparuti.

Pentru a solicita un simplu listing al posturilor telefonice apelate trebuie indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii: sa fie infractiune grava, sa fie inceputa urmarirea penala, sa existe autorizarea motivata a presedintelui instantei sau ordonanta motivata a procurorului, ce va fi confirmata in 48 de ore de instanta de judecata.

Prin urmare, nu e interesant, pentru nici o autoritate competenta, daca Vasile vorbeste cu Ioana, inseland-o pe Maria, si nici daca Maria i-a dat vreo zece SMS-uri lui Ion pe la miezul noptii. Aceste date, care oricum raman in "memoria" operatorilor de telefonie mobila si apar apoi in listingul lui Vasile, respectiv in cel al Mariei, sunt inofensive si neutilizabile.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#legea interceptari convorbiri, #fentare lege interceptari , #frauda