Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cutremur in Romania: 5,5 grade pe scara Richter

Miercuri, 05 August 2009, ora 17:56
24883 citiri
Cutremur in Romania: 5,5 grade pe scara Richter

Cutremur in Romania - August 2009. Un cutremur a fost resimtit, miercuri dimineata, in Capitala si pe litoral. Institutul pentru Fizica Pamantului a confirmat pentru Ziare.com producerea acestui seism.

Conform datelor oferite de Institutul National pentru Fizica Pamantului (IFP), cutremurul a fost inregistrat in Marea Neagra, la o adancime de 20 de kilometri.

Seismul, produs la ora 10.49, a fost de suprafata, iar magnitudinea sa a fost de 5,5 pe scara Richter, in timp ce intensitatea in epicentru a fost de 6 pe scara Mercalli, potrivit Institutului pentru Fizica Pamantului.

Profesorul Gheorghe Marmureanu a declarat la Realitatea TV ca un astfel de cutremur este frecvent in aceasta zona, unul dintre cele mai puternice fiind inregistrat in 1901, cu magnitudinea de 7,1.

Directorul stiintific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, Mircea Radulian, a declarat pentru Newsin ca seismul va fi urmat de cateva replici mai slabe ca intensitate, fiind vorba despre un cutremur crustal (de suprafata), intr-o zona activa seismic.

Cutremurul va fi urmat de replici de mica intensitate

Cutremurul a fost resimtit cu mai mare intensitate in Dobrogea si cu o intensitate mai redusa in Constanta, Bucuresti, Craiova, Ploiesti, Galati, Focsani si Brasov.

Centrul seismologic european precizeaza ca seismul a avut loc la o adancime de 20 kilometri in Marea Neagra, la 61 de kilometri est de Varna. Seismul s-a resimtit si la Sofia, potrivit Novinite.

Centrul seismologic american UGSS a inregistrat cutremurul la coordonatele 43,36 grade latitudine nord si 28,66 longitudine est.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta nu a primit nicio sesizare, deocamdata, in urma cutremurului, care a avut loc in jurul orei 10.49, si care a fost resimtit in Bucuresti, Dobrogea si in Sofia.

Cum sa te protejezi in timpul unui cutremur

"Deocamdata, nu s-a raportat nicio problema", a declarat pentru NewsIn Alin Maghiar, reprezentant al IGSU.

Un alt cutremur cu magnitudinea de 4,6 pe scara Richter s-a inregistrat, pe 24 iulie, la ora 23,27, in zona Vrancea. Si pe 25 aprilie, Capitala a fost zguduita de un cutremur de 5,3 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs in regiunea Vrancea la o adancime de 136 de kilometri, el fiind simtit si in Galati, si-n Capitala.

Cutremur in apropiere de Bucuresti

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#cutremur Bucuresti, #cutremur Romania 2009, #cutremur august 2009 Romania, #cutremur Marea Neagra , #frauda