Dan Voinea a atacat in instanta revocarea sa

Luni, 23 Martie 2009, ora 12:02
896 citiri
Dan Voinea a atacat in instanta revocarea sa
Foto: portalulrevolutiei.ro

Curtea de Apel Bucuresti judeca, pe 1 aprilie, actiunea formulata de Dan Voinea, prin care cere instantei suspendarea deciziei CSM de a da aviz pentru revocarea sa din functie.

Intre timp, seful statului, Traian Basescu, a semnat decretul de revocare.

Sectia pentru procurori a CSM a decis, pe 12 martie, sa dea aviz pentru revocarea lui Dan Voinea, acesta anuntand, dupa decizie, ca isi va depune la Consiliu cererea de pensionare. Intre timp, el a contestat la CSM avizul de revocare.

Astfel, el sustine, intr-o plangere adresata CSM, ca i s-ar fi incalcat o serie de drepturi si ca revocarea sa ar fi ilegala.

In plangerea inaintata Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Voinea arata ca Sectia pentru procurori nu era competenta sa dea aviz pentru revocarea sa din functie.

Magistratul arata ca CSM este format din 23 de membri si ca avizul trebuia dat de plenul CSM, nu de o Sectie.

Voinea mai sustine ca nu i s-a respectat dreptul la aparare, deoarece "Sectia pentru Procurori a CSM, sub presiunea procurorului general, a stabilit abuziv ca avocatul ales de mine ar fi incompatibil, pentru ca reprezinta in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului parti vatamate din dosarele Revolutiei si Mineriadei, in care acuza Statul Roman de tergiversarea acestor dosare", se arata in plangerea depusa la CSM.

Procurorul mai sustine ca a fost impiedicat sa administreze probele solicitate, martorii propusi de el nefiind audiati.

Dan Voinea sustine, in aceeasi plangere, ca s-a incercat acreditarea ideii ca el ar fi avut in instrumentare aceste dosare timp de 18 ani, "... un fals grosolan, usor de dovedit chiar cu actele aflate la dosar - dosarele fiind in instrumentarea mea in perioada 1998-2000 (cand le-am reunit prin verificari si preluare de la sectiile de politie si parchete din toata tara, unde stateau in stadiu de nelucrare sau inchise cu neincepera urmaririi penale fara strangere de probe sau alte acte procedurale) si 2006-2007, cand a fost adoptata controversata decizie 610/2007 a Curtii Constitutionale", se mai arata in plangerea prealabila inaintata Consiliului.

In plangerea respectiva, procurorul Voinea mai arata ca mai multi membri ai CSM ar fi trebuit sa se abtina de la votul avizului, avand in vedere ca "aveau un interes direct in sensul adoptarii unei Hotarari de avizare favorabila a demiterii".

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Dan Voinea instanta, #atacat decizie CSM , #frauda