Daniela Lulache e noul director general al Fondului Proprietatea

Miercuri, 30 Ianuarie 2008, ora 07:10
1282 citiri
Daniela Lulache e noul director general al Fondului Proprietatea

Directorul general adjunct al Fondului Proprietatea, Daniela Lulache, a urcat o treapta in ierarhie pentru a deveni director general, ca urmare a deciziei actionarilor din 29 ianuarie, a anuntat Fondul citat de NewsIn.

Daniela Lulache, analist financiar, a fost consultant in finante corporatiste la Erste Financial Advisers Romania, director executiv la Expandia Romania SA, director coordonator la AVAB si director al directiei pentru restructurari de credite si recuperare la Raiffeisen Bank, arata CV-ul succint publicat de Fondul Proprietatea.

"A facut parte din conducerea executiva a Fondului Proprietatea inca de la infiintare, ocupand pana acum functia de director general adjunct", precizeaza Fondul, in comunicatul care anunta deciziile actionarilor din intalnirea de marti.

Numirea directorului general vine dupa o serie de schimbari in conducerea Fondului Proprietatea, care au constat in adoptarea - la finalul anului trecut - a unui sistem dualist, format din directorat si consiliul de supraveghere. Astfel, conducerea Fondului a revenit in exclusivitate directoratului, in timp ce consiliul de supraveghere controleaza conducerea executiva.

Consiliul de supraveghere, cu atributii de administrator, tinde spre o restrangere a prerogativelor sale in favoarea conducerii executive, care urmeaza sa preia raspunderea gestionarii Fondului, odata cu angajarea unui director general.

Consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea este condus, din 1 ianuarie 2008, de Emanoil Negut, care l-a inlocuit in functia de presedinte pe Mircea Ursache, numit pe 28 noiembrie 2007 - care, la randul sau, l-a inlocuit pe Alexandru Paunescu.

In prezent, consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea este format din Alexandru Paunescu (fost inspector in cadrul directiei de supraveghere a Bancii Nationale a Romaniei), Ingrid Zaarour (presedinte al Autoritatatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor), Emanoil Negut (seful Autoritatii de Control a Guvernului), Catalin Doica (secretar de stat la Ministerul Economiei si Finantelor), Mircea Ursache (presedinte director general al WTC Bucuresti), Bogdan Hutuca (vicepresedinte la Agentia Nationala de Administrare Fiscala) si Jozsef Birtalan (presedintele al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici).

Fondul Proprietatea, creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, are un capital social de 14,24 miliarde lei (4,37 miliarde euro).

La inceputul lunii ianuarie 2008, numarul actionarilor persoane fizice ai Fondului Proprietatea era de 3.028, iar valoarea actiunilor lor reprezenta 11,26% din capitalul social.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Daniela Lulache, #director, #fondul proprietatea , #frauda