Daunele cerute lui Ciomu ar putea fi platite de firmele de asigurari

Vineri, 04 Iulie 2008, ora 13:24
1467 citiri
Daunele cerute lui Ciomu ar putea fi platite de firmele de asigurari

Daunele morale in valoare de 500.000 de euro, pe care doctorul Naum Ciomu trebuie sa le plateasca, in urma deciziei Tribunalului Bucuresti, ar putea fi platite de societatile de asigurari, potrivit reprezentantilor Colegiului Medicilor din Romania (CMR).

"Orice medic ar trebui sa aiba asigurare de malpraxis, iar in cazurile in care sunt obligati sa plateasca daune morale, societatile de asigurare sunt cele care se ocupa de acest lucru. De cand a fost infiintat Colegiul Medicilor, in 1995, nu s-a mai inregistrat niciun astfel de caz, in care un medic sa plateasca o suma atat de mare drept daune morale", sustin reprezentantii Colegiului Medicilor, informeaza NewsIn.

Tribunalul Bucuresti a dispus, vineri, sa il oblige pe Naum Ciomu(foto), in solidar cu Spitalul Panduri din Capitala, sa plateasca 500.000 de euro, daune morale, dupa ce fostul medic a taiat in trei penisul unui pacient, in timpul unei interventii chirurgicale de rutina.

Tribunalul a mentinut condamnarea de un an cu suspendare pentru Naum Ciomu, insa decizia poate fi atacata cu recurs.

Magistratii Tribunalului Bucuresti i-au audiat, pe 25 iunie, pe Ion Jiga si pe Naum Ciomu, acesta fiind ultimul termen al procesului aflat in faza de apel.

Doctorul Ciomu a pledat pentru lipsa discernamantului in momentul efectuarii operatiei, cerand judecatorilor sa-l achite si sa diminueze daunele morale la care a fost obligat de magistratii Judecatoriei Sectorului 5.

"Ion Jiga isi doreste sa treaca cat mai repede peste aceasta perioada, deoarece procesul dureaza de patru ani", a declarat avocatul acestuia, Mihai Olariu, la iesirea din sala de judecata, precizand ca nu cere neaparat ca doctorul sa execute o pedeapsa privativa de libertate.

Avocatul lui Ion Jiga a mai spus ca atat clientul sau, cat si fosta sotie a acestuia sunt victime ale incidentului petrecut in urma cu patru ani, dat fiind ca acestia au divortat iar Ion Jiga nu mai poate sa-si vada copilul decat cu permisiunea sotiei.

Avocatul Mihai Olariu a precizat ca daunele cerute, de 800.000 de mii de euro, ar putea fi folosite de clientul sau "pentru a remedia problema".

Pe 28 mai, magistratii Tribunalului Bucuresti au respins obiectiunile pe care doctorul Ciomu a incercat sa le ridice cu privire la rezultatul expertizei comunicata instantei la termenul precedent.

Doctorul Naum Ciomu, fost medic la Spitalul Panduri, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru vatamare corporala foarte grava, dupa ce, in 13 iulie 2004, in timpul unei interventii chirurgicale de rutina, a taiat in trei penisul unui pacient.

Prin sentinta din 9 ianuarie 2007 a Judecatoriei Sectorului 5, medicul a fost obligat si la plata a 125.000 euro daune morale si 9.866 lei daune materiale.

Ce a descoperit un italian care i-a trimis 112.000 de euro fotomodelului „Irina Shayk”. Relația lor a ținut 10 ani
Ce a descoperit un italian care i-a trimis 112.000 de euro fotomodelului „Irina Shayk”. Relația lor a ținut 10 ani
Un italian din Verona a fost păcălit, timp de 10 ani, de o femeie care susținea că este o mamă singură. Conform Corriere della Sera, femeia folosea pe rețelele sociale imagini cu...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#daune, #Ciomu, #platite, #firma, #asigurare, #malpraxis, #Colegiul Medicilor , #frauda