Detinutul scapat de la Penitenciarul Codlea dupa invoire a fost prins

Marti, 21 Iulie 2009, ora 13:42
1895 citiri
Detinutul scapat de la Penitenciarul Codlea dupa invoire a fost prins
Foto: SalemNews

Bersan Adalbert, detinutul de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Codlea care nu s-a prezentat la penitenciar dupa ce a beneficiat de o invoire de doua zile, a fost prins luni seara si reincarcerat.

Detinutul a fost retinut de politistii de la IPJ Covasna pe raza localitatii Moacsa si a ajuns inapoi la penitenciar la ora 22.15. Pentru fapta sa detinutul va fi inclus in categoria persoanelor private de libertate cu grad sporit de risc, iar abaterea disciplinara va fi analizata de Comisia de disciplina a penitenciarului.

Totodata, Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepsei din cadrul penitenciarului va sesiza judecatorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate in vederea schimbarii regimului de detentie intr-unul mai sever. Pe langa masurile dispuse de administratia locului de detinere, in cazul in care se va constata ca fapta detinutului constituie infractiunea de evadare (art. 269 Cod penal), acesta risca si pedeapsa inchisorii, care se va adauga la pedeapsa pe care o executa in prezent.

Subinspectorul Alina Comanita, purtatorul de cuvant al Penitenciarului de Maxima Siguranta Codlea, a declarat, marti dimineata, pentru NewsIn, ca deocamdata detinutul nu a fost audiat in legatura cu motivele pentru care nu s-a intors in penitenciar. "Detinutul va fi prezentat in fata Comisiei de disciplina a Penitenciarului unde va trebui sa dea toatre explicatiile legate de gestul sau", a declarat subinspectorul Alina Comanita.

Bersan Adalbert, in varsta de 55 de ani, fusese incarcerat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Codlea in luna noiembrie 2008, avand de executat o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru luare de mita. Detinutul isi ispasea pedeapsa in regim deschis, prestand si munca in folosul locului de detentie.

Pentru purtarea lui buna, Bersan, a primit, la sfirsitul saptamanii trecute, o recompensa constand intr-o invoire de 48 de ore. Detinutul ar fi trebuit sa se intoarca in penitenciar luni dimineata, dar nu a facut-o, conducerea penitenciarului declansand imediat operatiunile de cautare la care au luat parte politistii de la IPJ Brasov si IPJ Covasna, dar si Jandarmi din cele doua judete.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#detinut penitenciar Codlea, #detinut Codlea prins , #frauda