Directorul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Mures, destituit

Miercuri, 06 Mai 2009, ora 14:59
2060 citiri
Directorul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Mures, destituit
Foto: Informatia de mures

Directorul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Mures, Ovidiu Butuc, a fost destituit, miercuri, printr-un ordin al ministrului Sanatatii, a anuntat directorul Directiei de Sanatate Publica Mures, Florin Buicu, transmite corespondentul NewsIn.

Conducerea va fi asigurata interimar de medicul Florin Gomotarceanu.

"Destituirea s-a facut prin ordin al ministrului Sanatatii, la fel si numirea in functia de manager, pana la organizarea concursului pe post, a medicului Florin Gomotarceanu", a declarat Florin Buicu, directorul Directiei de Sanatate Publica Mures.

Fostul manager, Ovidiu Butuc, membru PNL, a refuzat sa faca declaratii, insa va sustine un discurs, miercuri, la conferinta judeteana a PNL Mures, la care vor fi prezenti si Calin Popescu Tariceanu, Ludovic Orban, Bogdan Olteanu.

Ovidiu Butuc nu s-a aflat printre cei patru manageri de spitale din judetul Mures destituiti de Ministerul Sanatatii la inceputul acestei saptamani, pentru ca nu si-au indeplinit indicatorii de performanta asumati prin contract. Cei patru directori destituiti sunt Iov Ionel Chisu, managerul de la Spitalul Orasenesc din Ludus, Csaba Keresztes, de la Spitalul Orasenesc din Sangiorgiu de Padure, Elisabeta Fekete, de la Centrul de Sanatate din Sovata si Nelu Luca, de la Preventoriului TBC din Gornesti.

Ministerul Sanatatii a decis incetarea contractului de management in cazul a 73 de directori de spitale, dintre care opt din municipiul Bucuresti si sapte spitale publice din subordinea MS, potrivit unui document publicat la incheierea evaluarii activitatii managerilor. Comisiile au evaluat activitatea a 313 manageri ai spitalelor publice, dintr-un total de 431.

Potrivit ministrului Sanatatii, Ion Bazac, decizia de incetare a contractelor unora dintre managerii din spitalele publice nu este nici politica, nu apartine nici ministrului Sanatatii, ci comisiilor desemnate prin lege.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Director Spital destituit, #director spital Mures, #ministrul Ion Bazac , #frauda