Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Directorul SRI da asigurari ca toate armele de la Ciorogarla vor fi gasite

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 20:01
2724 citiri
Directorul SRI da asigurari ca toate armele de la Ciorogarla vor fi gasite

Directorul SRI, George Maior, a declarat, miercuri, ca Serviciul Roman de Informatii a avut un rol major in depistarea armelor furate din depozitul militar de la Ciorogarla, subliniind ca vor fi gasite toate armele.

Intrebat ce rol a avut SRI in descoperirea unor arme furate de la depozitul militar de la Ciorogarla, Maior a replicat: "SRI a avut un rol major. Si se vor gasi toate armele".

Eugen Preda, impreuna cu 5 persoane dintre cele 14 arestate pe 28 decembrie de Tribunalul Bucuresti, in dosarul furtului de arme, au intrat, intr-o noapte din ianuarie, in UM 01916 Ciorogarla, prin taierea gardului unitatii si a lacatului, si au furat o cantatite mare de arme, potrivit instantei.

Anchetatorii au recuperat 35 dintre cele 62 de arme furate de la Ciorogarla, ancheta fiind in desfasurare pentru a le descoperi si pe celelalte, a declarat, pe 28 decembrie, procurorul-sef DIICOT, Codrut Olaru, care a precizat ca gruparea retinuta, acuzata si de trafic de droguri, este una extrem de violenta. Seful DIICOT a spus ca armele au fost descoperite atat la locuintele unor membri ai retelei, cat si intr-un depozit din Chiajna, care apartine unuia din suspecti.

Intr-o conferinta comuna cu procurorul-sef al DIICOT, seful Politiei, Petre Toba, a declarat ca nu exclude ca scopul furtului de la Ciorogarla sa fi fost comercializarea armelor, in conditiile in care doar 35 de arme din lotul disparut in ianuarie de la unitatea militara din Ilfov au fost recuperate pana acum.

"Din cercetarile efectuate a rezultat ca, imediat dupa furtul armelor, autorii au luat masuri de conservare a acestora si le-au ascuns pentru o buna perioada de timp. Ulterior, armele au fost scoase, le-au demontat si au incercat, prin polizarea seriilor, ca aceste arme sa nu mai fie identificabile. In unele situatii, au fost polizate toate seriile, dar, printr-o examinare criminalistica, s-a putut stabili cu certitudine seriile acestor arme", a spus Petre Toba.

Seful DIICOT a declarat, insa, ca persoanele retinute in cazul Ciorogarla de procurori sunt acuzate si de trafic de droguri si ca a fost facuta o captura de 124 de kilograme de heroina, in valoare de 7 milioane de euro.

"Impreuna cu autoritatile judiciare din Bulgaria si Turcia s-au realizat doua astfel de capturi, in lunile iulie si august ale acestui an, pentru cantitatea totala de aproximativ 124 kg de heroina", a afirmat Olaru. Prima captura a fost de 55 de kilograme, a doua de 75 de kilograme de heroina.

Seful DIICOT, Codrut Olaru, a spus, insa, ca unii dintre membrii grupului infractional sunt acuzati de doua omoruri. Mai mult, gruparea pregatea un nou transport de heroina catre strainatate. Codrut Olaru a precizat ca anchetatorii au preferat sa renunte la a urmari traseul pe care trebuia sa il faca drogurile, care era probabil spre Olanda, pentru ca au avut indicii ca gruparea pregatea un conflict violent. Olaru nu a dat detalii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#George Mair SRI, #arme furt Ciorogarla, #Eugen Preda furt arme Ciorogarla , #frauda
Comentarii
Poza tieues
tieues
rank 5
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
Deocamdata noua conducere SRI nu a fost implicata in scandaluri rasunatoare ca pe vremea lui V.Magureanu si raposatul R.Tiimofte,