Doi angajati ai MIRA, anchetati pentru trafic cu tigari

Sambata, 15 Noiembrie 2008, ora 14:07
1787 citiri
Doi angajati ai MIRA, anchetati pentru trafic cu tigari
Foto: Arhiva

Un angajat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava si un politist de la IPJ Botosani sunt cercetati, dupa ce s-a stabilit ca erau in legatura cu membrii unei retele de trafic de tigari.

Potrivit surselor judiciare citate de NewsIn, cei doi angajati ai Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) sunt anchetati, in stare de libertate, pentru complicitate si tainuire.

Legaturile lor cu reteaua de contrabandisti de tigari au iesit la iveala dupa o actiune la care au participat politisti de la Inspectoratului de Politie Judetean Suceava, Directia Generala Anticoruptie Suceava, Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Suceava, Biroul de Combatere a Crimei Organizate Suceava si jandarmi, care s-a finalizat cu 16 perchezitii domiciliare, in patru localitati din Suceava.

Astfel, pentru 28 de persoane s-au emis mandate de aducere. Opt dintre acestea - doua femei si sase barbati - au fost retinute si prezentate Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventiva.

De asemenea, alte doua persoane au primit interdictia de a parari tara. Toti membrii gruparii, care au fost retinuti vineri, vor fi cercetati pentru constituire, sprijinire si aderare la un grup infractional organizat, trecere ilegala a frontierei de stat si tainuire.

Totodata, in timpul perchezitiilor domiciliare, au mai fost descoperite peste 11.000 de pachete de tigari, 48.000 de lei, un pistol cu gaz si sase cartuse, 32 de telefoane mobile si cateva zeci de sticle de whisky.

In urma cercetarilor, a rezultat ca reteaua era condusa de doi romani din Suceava, care tineau permanent legatura cu membrii ucrainieni ai gruparii.

De altfel, ucrainienii se ocupau de transportul tigarilor cu masini sau carute pe frontiera verde, de unde erau preluate de romani, in perioada in care se schimbau turele politistilor de frontiera. Doua femei din localitatile Suceava si Iaslovat preluau tigarile si le vindeau in judetul Suceava, precum si in alte zone ale tarii.

Carausii primeau cate 100 de lei pentru fiecare bax de tigari transportat, in timp ce liderii retelei castigau cate 100 de euro pentru fiecare bax de tigarete comercializate in Romania. Gruparea obisnuia sa actioneze pe raza a patru localitati: Straja, Drodina, Falcau si Vicovul de Sus.

Moment incredibil filmat în trafic. Cât l-a costat teribilismul pe un tânăr care s-a plimbat prin oraș agățat de portieră. „Să încerce un parc de aventură” VIDEO
Moment incredibil filmat în trafic. Cât l-a costat teribilismul pe un tânăr care s-a plimbat prin oraș agățat de portieră. „Să încerce un parc de aventură” VIDEO
Un bărbat care a fost filmat în timp ce stă agăţat de portiera unui autoturism care se deplasează pe o stradă din Braşov a fost identificat şi amendat de poliţişti după ce o persoană a...
Polițiști austrieci, criticați pentru că au primit cadouri din partea Ambasadei Rusiei
Polițiști austrieci, criticați pentru că au primit cadouri din partea Ambasadei Rusiei
Mai mulți polițiști din Viena au fost văzuți ieșind din ambasada Rusiei cu pungi de cadouri. Ar trebui să se abțină de la a face asta în viitor. Dar nu a fost o greșeală, spun șefii...
#politisti, #contrabanda tigari, #trafic, #arestati , #frauda