Doua persoane de la Politia Capitalei, trimise in judecata de DNA

Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 18:43
1610 citiri
Doua persoane de la Politia Capitalei, trimise in judecata de DNA

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au trimis, vineri, in judecata, in stare de arest preventiv, doi politisti cu functii de conducere din cadrul Politiei Capitalei.

Este vorba de Crang Petre Catalain, ofiter de politie judiciara in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti (D.G.P.M.B.), sef Birou Ordine Publica, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta si Pricoapsa Florin Sebastian, subofiter in cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta Bucuresti (I.G.S.U.), in sarcina caruia s-a retinut complicitate la trafic de influenta, potrivit unui comunicat al DNA remis, vineri Ziare.com.

"In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, la data de 18 martie 2009, inculpatul Crang Petre Catalin, in calitate de ofiter de politie judiciara si sef al Biroului Ordine Publica din cadrul Sectiei 22 Politie Bucuresti, a primit, la cererea sa, 2.300 euro de la un denuntator, lasandu-l sa creada, cu ajutorul direct al inculpatului Pricoapsa Florin Sebastian, ca are influenta si poate determina, in schimbul acelei sume de bani, persoanele cu functii de conducere din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta sa-i aprobe transferul intr-o structura a politiei", se arata in acelasi comunicat.

Inculpatul Crang Petre Catalin a fost prins in flagrant dupa ce a primit de la denuntator suma de 2.300 de euro. La data de 20 martie 2009, inculpatii au fost retinuti de procurorii anticoruptie pe o perioada de 24 de ore iar la aceeasi data, Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea lor pe termen de 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I. - Directia Generala Anticoruptie si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#DNA Politia Capitalei, #ofiter mita DNA, #mita politie Bucuresti , #frauda