Extinderea pistei aeroportului Tg. Mures, blocata

Miercuri, 10 Septembrie 2008, ora 18:49
1738 citiri
Extinderea pistei aeroportului Tg. Mures, blocata

Conducerea CJ Mures a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca proprietarii terenurilor din zona aeroportului "Transilvania" Targu Mures cer prea multi bani fata de cat le poate oferi institutia, pentru terenurile detinute in zona aeroportului, necesare extinderii pistei.

"Proprietarii in cauza au depus 138 de intampinari prin care nu se opun in general procesului de expropriere, insa solicita sume pentru despagubire cuprinse intre 15 si 40 de euro pe metrul patrat. O parte dintre acesti proprietari au solicitat si solutionarea diferentei de suprafata dintre cea notificata pentru expropriere si cea detinuta de ei in zona", a declarat vicepresedintele CJ, Ciprian Dobre.

Acesta a precizat ca institutia este dispusa sa le ofere despagubiri in valoare de 5,70 euro pe metrul patrat. Presedintele CJ Mures, Lokodi Edita Emoke, a adaugat ca, daca nu se va ajunge la o intelegere cu proprietarii de terenuri, instanta de judecata va trebui sa decida asupra valorii de despagubire, adica sa decida intre suma stabilita de Consiliul Judetean si cea avansata de proprietarii de terenuri.

Pana la proces, Lokodi este dispusa sa discute si negocieze cu fiecare proprietat in parte. Lokodi a mai precizat ca este dispusa la astfel de negocieri deoarece CJ intentioneaza sa acceseze fonduri pentru aeroport prin Programul Operational Sectorial. Romaniei i s-au alocat 76 de milioane de euro, din care Lokodi sustine ca Tg. Mures ar vrea 60 de milioane.

Noi reguli privind reducerea poluării în UE. Cetățenii afectați de calitatea aerului vor putea fi despăgubiți
Noi reguli privind reducerea poluării în UE. Cetățenii afectați de calitatea aerului vor putea fi despăgubiți
Parlamentul European a adoptat miercuri, 24 aprilie, acordul politic provizoriu la care s-a ajuns cu ţările UE privind noi măsuri de îmbunătăţire a calităţii aerului în UE, astfel încât...
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Departamentul american de Justiţie a ajuns la un acord pentru plata a 138,7 milioane de dolari în procesul civil cu sutele de victime ale fostului medic al Federaţiei americane de gimnastică,...
#extindere, #aeroport, #Targu Mures, #Lokodi Edita, #blocare, #proprietari, #terenuri, #despagubiri , #frauda