Federatia Projust cere demisia lui Catalin Predoiu

Luni, 21 Septembrie 2009, ora 12:41
2555 citiri
Federatia Projust cere demisia lui Catalin Predoiu

Federatia Nationala Projust solicita demiterea ministrului Catalin Predoiu, acuzand tergiversarea rezolvarii problemelor personalului auxiliar si incapacitatea acestuia de a obtine fondurile necesare pentru a asigura plata integrala a drepturilor salariale ale personalului din instante.

Potrivit unui comunicat al Projust, exista o situatie conflictuala in sistemul de justitie, care este generata, in principal, de lipsa de colaborare a Ministrului Justitiei cu partenerii sociali.

Astfel, federatia sindicala sustine ca Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti a sustinut, in mod neadevarat si tendentios, faptul ca toate problemele semnalate de reprezentantii personalului auxiliar din sistemul de justitie vor fi rezolvate in mod cert incepand cu data de 1 iulie, fapt care nu s-a confirmat.

Sindicalistii acuza tergiversarea clarificarii situatiei personalului auxiliar prin intarzierea infiintarii unei institutii care sa se ocupe de cariera profesionala a acestei categorii de personal, neplata salariului de merit pentru personalul din cadrul instantelor judecatoresti, cu toate ca acest drept este in vigoare, iar personalul din cadrul parchetelor il primeste efectiv, rezultand astfel o grava discriminare, alte probleme fiind neplata orelor suplimentare inca din luna decembrie 2008 si neplata premiului lunar de 2%.

Cererea de demitere vine in contextul in care personalul auxiliar a anuntat ca va sustine in continuare protestele decise de adunarile generale din instante.

Presedintele Federatiei ProJust, Stefania Teleman, a declarat, vineri, 18 septembrie, pentru NewsIn, ca federatia recomanda personalului auxiliar sistemului juridic sa continue protestul in forma adoptata pe 31 august. Adunarea Generala a Federatiei Nationale Sindicale Projust s-a intrunit, pe 31 august, si a decis prin vot unanim ca personalul auxiliar din Justitie sa sustina masurile de protest decise de Adunarile Generale ale instantelor de judecata din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Catalin Predoiu demisie, #Federatia Nationala Projust, #Projust cere demisie Predoiu , #frauda
Comentarii
Poza CIOCOII_NOI_ROZALII
CIOCOII_NOI_ROZALII
rank 5
Viperei bătrane securistă Rodica nu i-a cerut nimeni să plece, iar unui tanăr netrecut pe la Băneasa si "Stefan Gheorghiu" i se cere! De ce oare???????!!!!!!!
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Ar trebui sa mearga si Federatia Nationala Projust pe jos si cu jalba-n protap,