FEN ameninta cu greva generala

Vineri, 14 August 2009, ora 11:34
1138 citiri
FEN ameninta cu greva generala

Federatia Educatiei Nationale critica decizia Executivului de a-si asuma raspunderea pe Codul Educatiei si legea salarizarii unitare, sugerand ca guvernul Boc si-ar depasi, astfel, competentele, putand genera ample miscari sindicale de protest.

Executivul condus de Emil Boc a anuntat ca va trece in Parlament pachetul legislativ care contine legea salarizarii unitare si Codul educatiei, prin asumarea raspunderii.

Reprezentantii FEN sunt nemultumita ca salariile din invatamant vor fi reduse cu pana la 25%, incepand cu 1 ianuarie, ceea ce ar echivala cu "o noua incercare de inmormantare a educatiei".

"Federatia Educatiei Nationale este convinsa ca situatia actuala va genera ample miscari de protest care ar putea culmina cu greva generala. Se pare ca pentru unii, aflati de mult in campanie electorala, numararea voturilor prezidentiale este mult mai importanta decat respectarea promisiunilor facute si asumate prin semnatura, iar populismul si demagogia ieftina vor distruge definitiv educatia", a declarat secretarul general al FEN, Constantin Ciosu, citat in comunicat.

Potrivit reprezentantilor FEN, toate aceste lucruri se intampla intr-un moment in care guvernul este deja in plina campanie de disponibilizari, in invatamant urmand sa fie reduse aproximativ 20.000 de norme, incepand cu 1 septembrie.

Mai mult, acuza FEN, "guvernul a reinventat munca voluntara, preconizand introducerea obligatorie a concediilor fara plata".

Cadrele didactice din invatamantul preuniversitar ar putea castiga intre 1,6 si 4 salarii minime pe economie, iar profesorii universitari - intre 5,25 salarii minime si 7,6 salarii minime, odata cu intrarea in vigoare a Legii salarizarii, au anuntat, joi, liderii sindicali din invatamant.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#FEN greva generala, #sindicate educatie greva, #reduceri salarii Educatie , #frauda