Final de ancheta: Bebelusul nascut la Galati si-a rupt piciorul in spital

Sambata, 31 Ianuarie 2009, ora 18:22
1855 citiri
Final de ancheta: Bebelusul nascut la Galati si-a rupt piciorul in spital

Baietelul nascut pe 6 ianuarie in maternitatea Spitalului Judetean din Galati a suferit fractura de femur in unitatea medicala, insa cadrele medicale nu au observat nimic, ele urmand a fi sanctionate, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Aurel Nechita.

Comisia de ancheta infiintata din ordinul ministrului Sanatatii pentru a cerceta cazul bebelusului cu fractura de femur de la Galati a concluzionat ca acesta a suferit fractura de femur in timpul spitalizarii, fapt nerecunoscut pana acum de cadrele medicale.

"Noi am tras concluziile foarte clar si anume ca piciorusul copilului s-a rupt in timpul spitalizarii. Nu exista niciun dubiu in ce priveste acest lucru. Dar sunt mai multe variante: fie ca piciorul s-a rupt in timpul extractiei, fie ca asta s-a intamplat dupa", a declarat secretarul de stat, informeaza NewsIn.

Oficialul a precizat ca medicii au neglijat anumite aspecte si reguli sanitare inca din momentul nasterii. Ulterior, in timpul zilelor de spitalizare, nu i-au facut bebelusului nicio radiografie, ci i-au aplicat comprese reci pe piciorul fracturat, desi nou-nascutul suferea vizibil.

"Cadrele medicale trebuiau sa tina cont ca era o sarcina deosebita si ca medicul nu avea dreptul sa intre singur in sala de operatie, insotit doar de o asistenta. Apoi mai este de spus ca, in aceste conditii, sefa sectiei a stat in sala de operatie si a asistat ca din tribuna in conditiile in care ar fi putut sa intre mana a doua.

In plus, medicii neonatologi nu au pus un diagnostic care era destul de simplu. In astfel de cazuri, scuzati-ma, dar as folosi acelasi sistem ca la regulile de circulatie si as trimite din nou acesti medici sa dea examene", a afirmat Aurel Nechita.

Concluziile anchetei, impreuna cu propunerile de sanctionare, au ajuns pe masa ministrului sanatatii, Ion Bazac, care le va transmite apoi conducerii spitalului, singura autoritate care poate lua masuri sanctionatorii impotriva medicilor vinovati.

In paralel, este in desfasurare o ancheta demarata de Colegiul Medicilor din Galati, la sesizarea tatalui bebelusului, Robert Dragomir. In cercetarea sa, Colegiul va cere opinia unor profesori universitari din Bucuresti si Iasi.

Când se va finaliza ancheta în cazul deceselor de la Spitalul Pantelimon. Colegiul Medicilor susține că sunt două decizii posibile
Când se va finaliza ancheta în cazul deceselor de la Spitalul Pantelimon. Colegiul Medicilor susține că sunt două decizii posibile
Finalizarea şi prezentarea cât mai repede a rezultatelor cercetării în cazul de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Bucureşti sunt foarte importante, însă este...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#bebelus picior rupt, #bebelus spital Galati, #acheta MInisterul Sanatatii, #Colegiul Medicilor , #frauda