Fiul lui Geoana a dat examenul pentru permis pe un triciclu

Vineri, 18 Septembrie 2009, ora 21:54
8169 citiri
Fiul lui Geoana a dat examenul pentru permis pe un triciclu
Foto: Q Magazine

Alexandru Geoana a sustinut, potrivit Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Permiselor, proba practica a examenului de conducere pe un tricilu, vehicul corespondent categoriei B1.

Potrivit Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, Alexandru Geoana poseda permis de conducere subcategoria B1, obtinut prin examen care a avut loc la Serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul Institutiei Prefectului municipiului Bucuresti la data de 1 iulie 2009.

Examinarea practica a candidatului s-a desfasurat la data de 1 iulie 2009, utilizandu-se un autovehicul corespunzator subcategoriei B1, respectiv un triciclu marca Piaggio, care apartine scolii de soferi la care acesta a urmat cursurile de pregatire.

Candidatul a efectuat cursurile de pregatire in vederea obtinerii permisului de conducere la o scoala de soferi din afara municipiului Bucuresti, oficiali ai Directiei declarand ca este vorba de judetul Ilfov.

Scoala respectiva ar avea si un Logan modificat, care se incadreaza in categoria B1, insa oficialii Directiei de Permise sustin ca Alexandru Geoana a sustinut proba practica pe triciclul Piaggio, un tip de moped cu trei roti.

209 romani au permis B1

La nivel national, sunt 209 persoane care au permise B1. 13 sunt din Bucuresti.

Alexandru Geoana, fiul de 16 ani al presedintelui PSD, a fost surprins de reporterii de la revista "Academia Catavencu" conducand un automobil Fiat 500 pe bulevardul Dorobanti din Capitala. Potrivit publicatiei, Alexandru Geoana conducea un Fiat 500 model vechi.

Mama sa, Mihaela Geoana, a declarat ca fiul ei are carnet de conducere si ca a dat examen pentru acesta pe o masina Logan.

"Sigur ca da, are carnet de conducere. Este un permis care se obtine la 16 ani, pentru vehicule sub 500 de cmc, de motocicleta sau tot ce se poate conduce la 16 ani. E un articol de lege care reglementeaza. A dat examen, a facut scoala de soferi, a dat examen pe un Logan.", a spus Mihaela Geoana pentru revista "Academia Catavencu".

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, pentru aceeasi publicatie, ca un autoturism Fiat 500 poate fi condus doar cu permis categoria B, care se obtine de la 18 ani impliniti.

Potrivit legii, la categoria B1, se incadreaza autovehiculul cu trei sau patru roti avand masa proprie peste 400 kilograme, dar nu mai mare de 550 kilograme si echipat cu un motor cu ardere interna cu capacitate cilindrica mai mare de 45 cmc sau cu orice alt motor cu o putere echivalenta ori cu viteza prin constructie mai mare de 50 kilometri pe ora.

Un model vechi al Fiat 500 poate avea si masa de 499 de kilograme.

Intr-un comunicat de presa, Mircea Geoana sustine ca fiul sau a obtinut permisul de conducere categoria B1 in data de 2 iulie 2009, in conditiile legii. Potrivit comunicatului, atat la examenul auto, cat si la orele de traseu urmate in cadrul scolii de soferi, a fost folosit un autoturism, in conformitate cu prevederile legii.

Presedintele Federatiei Nationale a Scolilor de Soferi din Romania, Vasile Stefanescu, a declarat ca nu exista absolventi de scoala de soferi din Bucuresti pentru obtinerea permisului de categorie B1 deoarece nicio scoala nu are acest tip de vehicul.

"Nimeni nu a facut scoala de soferi in Bucuresti pentru categoria B1 pentru ca nicio scoala nu are astfel de vehicule. Nu stiu nici in tara sa fie asa ceva", a declarat presedintele Federatiei Nationale a Scolilor de Soferi din Romania (FNSSR).

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Alexandru Geoana, #fiul lui Geoana, #permis auto, #carnet conducere tip B1 , #frauda