Fost director al unei filiale Bancpost, condamnat la 3 ani de inchisoare

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 19:40
1541 citiri
Fost director al unei filiale Bancpost, condamnat la 3 ani de inchisoare
Foto: Arhiva

Fostul director al unei filiale Bancpost din Bucuresti, Catalin Pascu, a fost condamnat, marti, pentru delapidare, de magistratii Judecatoriei Sectorului 6 la trei ani de inchisoare cu suspendare, fiind obligat sa returneze bancii 378.602 de lei, 4.500 de euro si 1.525 de dolari.

Potrivit deciziei Judecatoriei Sectorului 6, Pascu a primit trei ani de inchisoare cu suspendare pe o perioada de incercare de cinci ani. De asemenea, instanta a dispus obligarea fostului director la despagubiri civile catre Bancpost in valoare de 378.602 de lei, 4.500 de euro, 1.525 de dolari, sume la care se adauga dobanda legala de la data savarsirii faptei, pana la plata debitului.

Totodata, instanta a mentinut sechestrului asigurator asupra apartamentului apartinand lui Catalin Pascu.

Decizia poate fi atacata cu apel.

Potrivit unor surse din Politia Capitalei, Catalin Pascu, de 27 de ani, administratorul sucursalei Bancpost de pe Bulevardul Timisoara, a ridicat nejustificat bani din banca de trei ori, in zilele de 30 decembrie 2007, 1 si 2 ianuarie 2008 potrivit inregistrarilor sistemului video de securitate. Imaginile arata ca Pascu a ridicat bani atat din seiful unitatii, cat si dintr-un bancomat, dar fara sa foloseasca un card de client, ci deschizand caseta de valori a aparatului.

Banca a sesizat lipsa banilor in dimineata zilei de 3 ianuarie 2008 si a pus la dispozitia anchetatorilor inregistrarile video.

Pascu a fost cautat la domiciliu, insa nu a fost gasit, iar in cursul noptii de 3 spre 4 ianuarie 2008, dispeceratul Politiei Capitalei a fost anuntat ca acesta s-a aruncat de pe terasa unui bloc situat pe strada Foisorului, din Sectorul 2 al Capitalei. Ancheta a mai stabilit ca Pascu a incercat sa se spanzure inainte sa se arunce in gol, insa cablurile din care si-a facut latul au cedat.

Tanarul a supravietuit caderii si a fost transportat la Spitalul Sf. Pantelimon, in stare critica. Ulterior, acesta si-a revenit, astfel incat, in primavara lui 2009, procurorii au reluat cercetarile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fost director banca arest, #director Bancpost inchisoare suspendare, #fost director banca inchisoare , #frauda