Fostul consilier local din Biled -Timis ramane in arest

Joi, 14 Mai 2009, ora 23:26
3653 citiri
Fostul consilier local din Biled -Timis ramane in arest
Foto: agenda.ro

Fostul consilier local din Biled, Timis, Lucian Torj, ramane in arest, dupa ce Curtea de Apel Timisoara a admis recursul procurorilor la hotararea Tribunalului Timis de a nu prelungi mandatul de arestare preventiva pentru acesta si ceilalti 11 membri ai retelei de traficanti anihilata in februarie.

"Curtea de Apel a admis recursul parchetului in unanimitate si a casat incheierea Tribunalului Timis, trimitand spre rejudecare dosarul la Tribunal", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara, Cristian Pup.

Practic, vineri, Tribunalul Timis va rejudeca cererea de prelungire a arestarii lui Lucian Torj, care ramane in arest, urmand ca vineri sa fie prezentat din nou Tribunalului, alaturi de ceilalti 11 inculpati.

La termenul de joi, mai multi inculpati in dosarul Torj au incercat sa demonteze acuzatiile care li se aduc, sustinand ca nu ii cunosc pe cei alaturi de care se afla in arest in acest caz. Ei neaga acuzatiile de sechestrare de persoane, santaj ori agresiuni fizice.

Magistratii Tribunalului Timis au respins, miercuri, cererea de prelungire a mandatului de arestare preventiva pentru inculpatii gruparii Torj, insa procurorii au facut recurs. Mandatul de arestare preventiva in cazul acestora este valabil pana in 17 mai. Acestia se afla in arestul IPJ Timis.

In18 februarie, sub coordonarea procurorilor DIICOT, in urma unei ample actiuni, au fost retinuti membrii acestui grup infractional organizat, condus de Torj Lucian Marian, fost consilier local PSD, sprijinit de Sorin Flucsa, Sergiu Burcas, Ciprian Gavrila, Dumitru Seclaman, precum si de alti membri, cu rolul de executanti.

Potrivit DIICOT, incepand cu anul 2006, gruparea infractionala organizata, condusa de Torj Lucian Marian si structurata pe nivele de executie, a actionat in special pe teritoriul judetului Timis, activitatea infractionala evoluand treptat de la savarsirea infractiunilor de proxenetism si trafic de persoane la infractiuni de violenta la comanda - santaj, talharii, agresiuni fizice, recuperari de datorii.

In 18 februarie, au fost efectuate 19 perchezitii domiciliare simultane, in timpul carora au fost gasite doua arme cu glont detinute ilegal, doua arme cu gaze detinute ilegal, doua pistoale cu bile detinute ilegal, sabii si bate de base-ball si sume de bani in lei si valuta.

In data de 18 februarie, 13 inculpati au fost retinuti. 11 dintre acestia au fost ulterior arestati preventiv pentru o perioada de 29 de zile. Consilierul local Lucian Torj, din localitatea timiseana Biled, a fost exclus din PSD dupa ce a fost retinut de politisti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fostul consilier local, #Lucian Torj, #Biled Timis, #arest consilier , #frauda