Fostul rector al Universitatii Oradea, judecat pentru fals intelectual

Marti, 18 Martie 2008, ora 13:33
1406 citiri
Fostul rector al Universitatii Oradea, judecat pentru fals intelectual

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata a lui Maghiar Teodor, fost rector al Universitatii din Oradea, pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, fals intelectual, uz de fals si fals material in inscrisuri oficiale, transmite, marti, NewsIn.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucuresti. Potrivit DNA, in perioada ianuarie 2000 - ianuarie 2004, in calitate de rector al Universitatii Oradea, Maghiar Teodor, a intocmit si trimis, in mod repetat, la Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC), situatii statistice continand date nereale referitoare la numarul de studenti, precum si la alte persoane admise la studii pe locuri fara taxa, cunoscand ca, de numarul studentilor depinde dimensionarea alocatiei bugetare.

Datele respective certifica in mod fals ca, anual, urmau cursuri pe locuri fara taxa intre 17.000 si 33.000 de studenti, in realitate fiind vorba despre aproximativ 14.000.

Inculpatul i-a indus in eroare pe functionarii MEC care au aprobat obtinerea, de catre Universitatea Oradea, a unor alocatii bugetare mai mari decat cele cuvenite.

Una dintre raportarile false a fost facuta de catre inculpat in cursul lunii noiembrie 2004, in numele Universitatii Oradea, in conditiile in care nu mai ocupa nicio functie de conducere.

Prejudiciul adus bugetului de stat se ridica la valoarea de 882.045.609.000 ROL (echivalentul a aproximativ 24,3 milioane euro), reprezentand diferenta dintre alocatiile bugetare efectiv acordate de minister si sumele ce s-ar fi cuvenit de drept in functie de numarul real al participantilor la studii pe locuri bugetate.

O tânără de 18 ani a murit după ce a fost împușcată într-un cămin din SUA FOTO/VIDEO
O tânără de 18 ani a murit după ce a fost împușcată într-un cămin din SUA FOTO/VIDEO
Autoritățile americane au anunțat că o tânără de 18 ani a murit după ce a fost împușcată duminică, 21 aprilie, în campusul Universității de Stat din Delaware. Conform ABC News,...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#rector, #Universitate, #oradea, #Teodor Maghiar , #frauda