Frauda bancara: Presedintele Fondului de Garantare pentru IMM a fost suspendat (Video)

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 14:55
1982 citiri
Frauda bancara: Presedintele Fondului de Garantare pentru IMM a fost suspendat (Video)
Foto: programul-primacasa.ro

Directorul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM- uri, Aurel Saramet, a fost suspendat, joi, din aceasta functie, dupa ce procurorii DIICOT au deschis o ancheta in care el este acuzat de frauda bancara.

In plus, Ministerul Economiei a dispus incetarea activitatii a trei angajati, cercetati in acelasi dosar.

"In cazul domnului Aurel Saramet au fost demarate procedurile de suspendare din functia detinuta in cadrul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Ministrul Economiei a dispus incetarea activitatii in functiile ocupate de celelalte 3 persoane implicate in dosarul anchetat de DIICOT, urmand sa dispuna suspendarea lor in situatia in care DIICOT va lua masura arestarii preventive a celor 3 invinuiti, conform legii 188/1999, art.94, alin 1", se arata in comunicatul publicat pe site-ul institutiei.

Frauda bancara de proportii in Romania - LIVE

Cei trei angajati cercetati de procurorii DIICOT sunt:

- Mihai Grigoroiu, care ocupa temporar functia de Director General Adjunct la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice (AM POSCEE)

- Ionut Catalin Rosu, auditor asistent in cadrul Serviciului de Audit Public Intern din cadrul Organismul Intermediar pentru IMM (OIIMM).

- Mihail Andrei Atanasiu, consilier asistent la Directia Generala Mediu de Afaceri in cadrul OIIMM.

Potrivit comunicatului, la nivelul MECMA nu sunt cunoscute alte detalii cu privire la dosarul care face obiectul cercetarilor efectuate in momentul de fata de DIICOT.

In urma informatiilor aparute, Corpul de Control al Ministrului Economiei a demarat un control propriu pe aceasta tema.

"Totodata, reaminitim faptul ca actuala conducere a MECMA a demarat, inca de la

preluarea mandatului, auditul cu privire la activitatea proprie ministerului legata de gestionarea fondurilor europene, fapt ce a fost adus la cunostinta mass media.

In urma rezultatelor obtinute, aceste verificari au fost extinse fiind in prezent in curs de derulare", se mai arata in comunicat.

Procurorii DIICOT au ridicat 100 de bancheri care lucreaza la BCR, BRD si CEC, printre care si persoane din conducere, precum si din cadrul Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, fiind acuzati de implicarea intr-o retea de credite false.

Potrivit DIICOT, in perioada 2010-2012, membrii grupului infractional organizat au realizat beneficii financiare substantiale prin savarsirea de fraude bancare, respectiv obtinerea sau incercarea de a obtine un numar de 40 de credite de la 16 unitati bancare de pe teritoriul Romaniei, prin utilizarea unor documente falsificate. Prejudiciile ajung la 22 milioane de euro.

C.P.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#presedinte Fond de Garantare suspendat, #Saramet supendat frauda bancara, #frauda bancara reactii , #frauda