Concursuri organizate ilegal in scoli: Perchezitii in Bucuresti si doua judete (Video)

Joi, 05 Martie 2015, ora 10:39
5593 citiri
Concursuri organizate ilegal in scoli: Perchezitii in Bucuresti si doua judete (Video)

Politistii efectueaza, joi dimineata, perchezitii la o fundatie care se ocupa cu organizarea de concursuri in scoli.

Descinderile au loc in Bucuresti si in judetele Ilfov si Prahova "intr-un dosar penal avand ca obiect savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si delapidare", potrivit unui comunicat al Politiei Romane citat de b365.ro.

Surse din politie au declarat pentru Mediafax ca ancheta vizeaza fundatia care organizeaza concursul scolar "Evaluare in Educatie".

Anchetatorii sustin ca, in perioada 2008-2013, fundatia a organizat competitii scolare contra cost, iar persoanele din conducere si-au insusit taxele colectate.

Acestea nu au platit impozit la stat pe banii adunati din taxele de participare si au inregistrat in contabilitate cheltuieli fictive.

Astfel, prejudiciul produs prin infractiunea de delapidare se ridica la 7,6 milioane de lei, in vreme ce prejudiciul adus staului prin ascunderea fondurilor impozabile si inregistrarea unor achizitii false ajunge la 1,7 milioane de lei.

In acest dosar au fost emise 29 de mandate de aducere, persoanele respective urmeaza sa fie audiate de procurori. Sesizarea la politie a fost facuta de Directia Antifrauda din cadrul ANAF.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat joi in acest context ca toate concursurile organizate in scoli sunt fara taxa, potrivit unui ordin din luna decembrie a anului trecut, arata Mediafax.

La concursul scolar "Evaluare in educatie" pot participa elevi din clasele I-VIII, dar si cei din clasele pregatitoare. Competitia este organizata pentru Limba romana, Matematica, Engleza, Fizica si Informatica.

Concursurile "Evaluare in educatie" au fost scoase de pe lista avizata de Ministerul Educatiei, insa acestea au fost organizate in continuare in scoli, iar pentru fiecare proba elevii au platit cate 20 de lei.

Desi Fundatia "Evaluare in Educatie" a primit un acord scris din partea ministerului, aceasta nu a fost inclusa pe lista competitiilor scolare avizate.

Concursurile scolare, interzise de Ministerul Educatiei

Concursurile organizate in scoli care presupuneau taxa de inscriere, precum Cangurul, Euclid sau Smart, au fost interzise recent de Ministerul Educatiei.

Concursurile cu taxa, interzise in scoli: Adio, Cangurul sau Euclid!

Decizia a fost luata dupa ce mai multi profesori au fost acuzati ca ii obligau pe elevi sa se inscrie, iar parintii erau nevoiti sa plateasca o taxa.

Totusi, astfel de competitii vor putea fi organizate in afara unitatilor de invatamant, la cererea parintilor sau a elevilor.

Concursurile scolare se vor desfasura de acum doar prin intermediul asociatiilor de parinti sau daca acestia isi vor inscrie individual copiii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#concursuri scolare frauda, #concursuri scolare perchezitii , #scoli generale