Frauda la Credit Europe Bank - sute de persoane au luat banca cu asalt

Joi, 12 August 2010, ora 09:57
5732 citiri
Frauda la Credit Europe Bank - sute de persoane au luat banca cu asalt
Foto: Adplayers.ro

Peste 200 de persoane au venit, joi dimineata, la sucursala Credit Europe Bank din Brasov, incercand sa afle daca mai au bani in cont sau sa-si retraga banii, dupa ce mai multe persoane si-au pierdut economiile.

Oamenii s-au asezat la coada inca de la primele ore ale diminetii, incercand sa ajunga la ghisee. O parte dintre acestia incearca sa afle daca mai au bani in cont, iar altii vor sa si-i retraga, pentru ca nu mai au incredere in banca, informeaza Antena 3.

Vicepresedintele bancii, Omar Peitik, a declarat, joi dimineata, ca banca a inceput sa restituie sumele disparute pagubitilor si ca va continua sa dea banii inapoi.

"Pana acum, am dovedit la clienti ca avem lichiditate potrivita si cine doreste sa procedeze cu retragere sau lichidare de cont o poate face. (...) Au venit foarte multe persoane care au verificat ca au bani in cont si au plecat fara sa-si retraga banii. Pana acum am avut trei inchideri de cont, ne pare rau pentru acesti clienti", a declarat Peitik.

Vicepresedintele bancii si-a exprimat regretul pentru situatia creata, insa a tinut sa sublinieze ca banca a sesizat politia chiar inainte sa se inregistreze plangeri la Protectia Consumatorului.

"Din pacate cand vorbim despre implicare umana, se poate intampla peste tot, nu numai la o banca, nu numai in Romania", a declarat vicepresedintele bancii.

Mai multi clienti ai Credit Europe Bank Brasov au facut reclamatii la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, dupa ce s-au trezit fara bani in cont.

Frauda la Credit Europe Bank Brasov - Cinci suspecti, indentificati de clienti

"Sunt cel putin 10-11 persoane care aveau depozite la banca. Cand au venit sa ridice dobanda la depozite, au constatat ca le-au disparut banii din cont. Suma care a disparut depaseste 10 miliarde de lei vechi", a declarat Spataru Ionut Spataru, directorul Oficiului pentru Protectia Consumatorului Brasov, contactat de Ziare.com.

Oficialul OPC este extrem de nemultumit de faptul ca angajatii bancii s-au aratat refractari la dispozitiile autoritatilor si a declarat ca acestia au facut presiuni asupra angajatilor ANPC.

Frauda la Credit Europe Bank - o functionara a furat un milion de lei din conturile clientilor

"Am inteles ca a existat o plangere penala facuta de banca pe numele angajatei. Asta e o chestiune interna a bancii, noi protejam interesele consumatorului, in 15 zile acestia trebuie sa dea banii inapoi. Banca a fost amendata cu 50.000 de lei", a declarat Spataru, precizand ca este amenda maxima in acest caz.

Acesta a adaugat ca au existat conturi din care s-au furat zeci de mii de euro, existand chiar si un cont din care s-au furat 73.000 de euro. Conducerea bancii a sesizat politia inca de la inceputul lunii august, pentru ca lipseau bani din conturi, fiind identificati ca suspecti cinci angajati ai bancii.

Era vorba despre o persoana din conducerea bancii, trei operatori-ghiseu si un casier. Banii au fost transferati din conturile persoanelor fizice intr-un cont de persoana juridica, de unde au fost retrasi.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#CreditEuropeBank, #sucursala CreditEuropeBank Brasov, #frauda banca Brasov , #frauda