Frauda la Credit Europe Bank: Ticleanu spune ca si-a recuperat doar jumatate din suma furata

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 20:38
1769 citiri
Frauda la Credit Europe Bank: Ticleanu spune ca si-a recuperat doar jumatate din suma furata

Antrenorul de fotbal Aurel Ticleanu si-a recuperat jumatate din suma ce i-a fost sustrasa din contul deschis la sucursala Brasov a Bancii Credit Europe.

"In acest moment nu am voie sa fac public despre ce suma este vorba, insa ce pot spune este ca aseara (n.r. - marti seara) am recuperat 50% din ea si speram ca in zilele urmatoare sa avem parte si de restul. Sunt foarte dezamagit ca mi s-a intamplat acest lucru si am decis sa fac aceasta conferinta de presa tocmai pentru ca ceea ce mi s-a intimplat mie sa aiba o morala, iar cei care mai au conturi si care dispun de o relatie speciala cu conducerea bancii, sa aiba de invatat", a spus Ticleanu, citat de Mediafax.

Acesta a fost una dintre victimele directorul de operatiuni al Credit Europe Bank Brasov, Otilia Negrila, acuzata ca si-a insusi bani din conturile mai multor clienti ai bancii fara stiinta acestora. In contul antrenorului de fotbal existau 700.000 de euro, dar nu se stie cati bani au fost sustrasi de catre angajata bancii.

"Directoarea Otilia Negrila ne invita si pe mine sau pe sotia mea la ea in birou, ei ii dadeam suma si tot de la ea primeam la mana o hartie, cu antetul bancii, cu stampila, astfel ca nu am intrat la banuieli. Daca aveam nevoie de bani la fel procedam, mai ales ca in timp sotia mea dezvoltase o prietenie strinsa cu Otilia Negrila. Mereu ne ajuta cu ce aveam nevoie, de vreo cunostinta medic sau in oricare alt domeniu.

Nu ne-am fi gandit niciodata ca vom ajunge in aceasta situatie tocmai la Banca Credit Europe care era condusa de ea. Totul se desfasura mereu doar la ea in birou. Nu mi-a venit sa cred cand am vazut ca aveam activitate pe cont, de ziceai ca sunt o firma. Era ciudat, pe anumite conturi am constat, in urma discutiilor cu banca, faptul ca eram debitori. Aveam rulati niste bani de care nu aveam cunostinta", a mai completat Ticleanu.

Antrenorul crede ca directoarea Otilia Negrila ar fi implicata in afaceri imobiliare, alaturi de alti oameni de afaceri influenti din Brasov si Bucuresti, si chiar din conducerera Bancii Credit Europe din Bucuresti.

"Nu am date clare, dar eu cred ca ea nu a vrut sa fure. A intrat in niste afaceri imobiliare, oameni de afaceri influenti din Brasov si Bucuresti, si chiar conducerera bancii Credit Europe din Bucuresti, au fost cumparate probabil multe terenuri, iar in momentul in care a venit criza si au intrat in criza de lichiditati, s-a rupt lantul", a precizat Ticleanu.

Credit Europe Bank: Ticleanu a fost despagubit pentru toate sumele dovedite

In replica, oficialii Credit Europe Bank sustin ca Aurel Ticleanu a fost despagubit cu toate sumele dovedite pe baza calculelor facute de Credit Europe Bank, in baza documentelor justificative existente, dar si ca acesta solicita plati suplimentare.

"Domnul Aurel Ticleanu a fost despagubit integral cu sumele dovedite pe baza calculelor facute de catre banca si acceptate de catre dansul si in baza documentelor justificative existente. Cu toate acestea, Dl Ticleanu solicita in prezent acordarea unor despagubiri pentru niste sume transferate in contul acestuia de persoane cu care acesta nu a avut relatii contractuale.

De altfel respectivele persoane care figureaza ca au transferat sume de bani in contul dl Ticleanu sunt clienti care au depus sesizari la banca nerecunoscand respectivele transferuri catre acest cont, motiv pentru care au fost deja despagubite de catre noi", se arata intr-un comunicat al bancii.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Aurel Ticleanu, #Credit Europe Bank frauda, #Otilia Negrila , #frauda