Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Functionarii publici renunta la greva

Marti, 11 Noiembrie 2008, ora 15:56
2083 citiri
Functionarii publici renunta la greva

Functionarii publici afiliati Sed Lex nu vor mai intra in greva pe 13 noiembrie, protestul fiind amanat pana pe 2 ianuarie, dupa alegerile parlamentare si instalarea noului Guvern, a anuntat presedintele Sed Lex Vasile Marica.

"Vom face greva generala dupa instalarea noului guvern, care se va confrunta cu noi in luna ianuarie", a declarat presedintele Sed Lex, Vasile Marica.

"Am amanat greva de pe 13 noiembrie pentru 2 ianuarie pentru ca am amana alegerile si am face pe plac actualului Guvern. Actualul Guvern nu mai are nicio legitimitate si asteptam sa discutam cu urmatorul.

"In ianuarie ne vom bate cu urmatorul Guvern, oricare va fi el. Vom solicita cresteri salariale de 50%, discutii pentru reesalonari, in situatia in care sunt dispusi la dialog.

Daca nu, actiuni de protest incepand cu luna ianuarie, cresteri salariale pentru personalul contractual cu salarii pana in zece milioane... mai mult", a mai spus Vasile Marica.

Orice discutie cu acest Guvern acum va fi modifciata de noul Guvern. Am ascultat apelul presdintelui la calm", a adaugat liderul Sed Lex.

Reprezentanti ai functionarilor publici prezenti, marti, la consiliul unional al Sed Lex au declarat ca nu vor mai accepta ca salariile din administratie sa creasca, in medie, cu mai putin de 15%, dar ca sunt dispusi sa accepte ca salariile mai mari de 2.500 lei sa fie inghetate anul viitor.

Intrarea in greva generala, pe termen nelimitat, a functionarilor publici ar fi putut duce la amanarea alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, din cauza lipsei personalului care sa asigure organizarea si desfasurarea scrutinului.

Premierul Tariceanu a chemat, marti, la ora 15.00, la Palatul Victoria, liderii sindicali si pe cei politici pentru semnarea protocolului care cuprinde principiile pe baza carora urmeaza sa fie redactata o lege unitara a salarizarii bugetarilor.

Atenționare de călătorie pentru români. Zborurile într-o țară europeană, anulate din cauza unei greve
Atenționare de călătorie pentru români. Zborurile într-o țară europeană, anulate din cauza unei greve
MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franța că sindicatul principal al controlorilor de trafic aerian, SNCTA, susţinut de...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sed Lex, #greva, #renunta, #functionari publici , #frauda