Ziare.com

Gabriel Resources a pierdut procesul cu fostul ministru Korodi

Vineri, 03 Iulie 2009, ora 15:01

   

Gabriel Resources a pierdut procesul cu fostul ministru Korodi
Curtea de Apel Bucuresti a respins actiunea prin care Rosia Montana Gold Corporation i-a dat in judecata pe fostul ministru al Mediului Attila Korodi si pe secretarul de stat Silviu Stoica pentru refuzul de a emite Acordul de Mediu necesar proiectului.

Motivul litigiului dintre companie si Ministerul Mediului este un certificat de urbanism care ar fi necesar pentru obtinerea Acordului de Mediu, transmite Mediafax.

Reprezentantii companiei spun ca legislatia UE sau cea a Romaniei nu impune existenta unui certificat de urbanism pentru evaluarea studiului de impact asupra mediului.

Dupa ce Gabriel Resources a anuntat esecul din instanta, actiunile sale au scazut cu 26% la bursa din Toronto si au ajuns la nivelul de anul trecut, informeaza Forbes.

Potrivit revistei americane, reprezentantii companiei vor analiza decizia instantei si motivele care au stat la baza ei si vor decide apoi cum vor actiona in continuare.

Rosia Montana Gold Corporation a dat in judecata Ministerul Mediului pentru ca a refuzat sa emita Acordul de functionare pentru barajele Corna si Cetate, care urmau sa fie construite in cadrul proiectului Rosia Montana.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 782 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor