Geoana, despre scutul antiracheta: Masurile ne vor afecta pe toti

Luni, 21 Septembrie 2009, ora 12:01
1763 citiri
Geoana, despre scutul antiracheta: Masurile ne vor afecta pe toti

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, in legatura cu decizia SUA de a renunta la construirea scutului antiracheta, ca el nu este un "alarmist" pe acest subiect, dar a atras atentia ca masurile luate in acest caz vor avea efecte asupra tuturor.

"Nu sunt unul dintre alarmistii din regiune si sunt sigur ca masurile luate ne vor afecta pe toti, exista amenintari din partea Iranului. Vor lua toate masurile necesare pentru a ne proteja teritoriile si cetatenii pentru ca aceasta este esenta NATO si sunt convins ca in final vom fi impreuna", a declarat Geoana la Seminarul "Amenintari la adresa securitatii regionale".

Presedintele Senatului a mai vorbit si despre importanta regiunii de la Marea Neagra si a afirmat ca aceasta reprezinta un "punct strategic de relevanta".

"Unii spun ca regiunea Mari Negre nu mai este atat de importanta. Eu spun contrariul. Face parte din arcul stabilitatii. Marea Neagra este, a fost, si va fi un punct strategic de relevanta. Este o piesa mai mare intr-un puzzle mai mare", a conchis presedintele Senatului.

In acest context, Geoana a reluat ideea necesitatii unei schimbari de politica a administratiei prezidentiale americane in ceea ce priveste regiunea din care Romania face parte.

"In partea noastra din Europa se pare ca este o schimbare a politicii administratiei americane. Fiecare administratie noua are si obligatia de a intrevedea modul in care politica externa este realizata. (...) Suntem aliati puternici, credem in aceasta alianta si trebuie sa fim consultati in deciziile administratiei Obama care implica regiunea noastra", a mai afirmat presedintele Senatului, Mircea Geoana.

SUA au renuntat la amplasarea a zece interceptoare de rachete in Polonia si a unui radar in Cehia, iar Barack Obama a spus ca va exista o "noua abordare" adaptata la rachetele iraniene cu raza scurta si medie de actiune.

Imediat dupa anuntul de joi al presedintelui american Barack Obama de a renunta la proiectul de scut antiracheta promovat de predecesorul sau, George W. Bush, in favoarea unui sistem mai puternic, mai inteligent si mai rapid, presa de rusa si americana a scris ca SUA ar putea instala elemente ale unui scut antiracheta in Turcia, Israel, Bulgaria si Romania, dupa ce au renuntat la Polonia si Cehia.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Mircea Geoana scut antiracheta, #scut antiracheta Europa, #scut antiracheta Romania, #scut antiracheta efecte, #Iran amenintare , #frauda