Geoana se declara sustinatorul masinilor eco

Sambata, 17 Octombrie 2009, ora 12:50
1524 citiri
Geoana se declara sustinatorul masinilor eco
Foto: Pro Tv

Liderul PSD, Mircea Geoana, se declara un fan al masinilor eco si incurajeaza moda acestora. Prezent la emisiunea Pro Motor, candidatul in cursa pentru Cotroceni sustine ca, desi a venit la volanul unui Volkswagen GTI, care este al lui Victor Ponta, este un mare amator al generatiei de masini eco.

"Iubesc masinile si imi plac caii putere, dar trebuie sa ne gandim putin si la mediu, noua generatie incepe deja sa o faca", a declarat Geoana.

In ceea ce priveste autoturismele second hand, Mircea Geoana sustine ca taxele ar trebui sa fie direct proportionale cu valoarea lor.

"Romanii trebuie sa se gandeasca si la poluare. Trebuie sa marim parcul auto din Romania cat mai repede, prin programul Rabla", a mai spus liderul PSD.

Mircea Geoana a dat exemplul Frantei unde sunt taxe mai mari pentru masinile care polueaza mult si sunt reduceri de costuri pentru cele care nu polueza. Desi sustine ca intelege ca romanii nu isi permit mereu o masina noua, atunci cand cumpara una la mana a doua trebuie sa fie mai atenti.

Totodata, Geoana sustine ca faptul ca numarul de masini din Romania a crescut desi infrastructura nu este una grozava este un semnal de alarma.

"Faptul ca lumea are masini bune este un semn de bogatie. Masina il influenteaza pe un om, ca si intr-o relatie om-animal", a mai zis Geoena.

"Pentru ca drumurile romanesti sunt proaste trebuie sa pui biciul pe Ministrul Transporturilor. Trebuie sa facem planuri concrete ca sa nu se ajunga sa pierdem contracte. Putem sa avem mai multe locuri de munca daca avem mai multa infrastructura", a adaugat Geoana.

Candidatul PSD la presidintie se arata un sustinator al masinii autohtone Dacia si crede ca romanii nu ar trebui sa renunte asa usor la ea.

Acesta a dezvaluit ca el insusi a fost foarte atasat in studentie de o masina Dacia kaki, cu piese frantuzesti pe care o cumparase tatal sau in anii '70.

"Eu conduc de pe vremea facultatii. Tata a avut o Dacie din 1970 cu piese frantuzesti, iar din anul doi am avut voie sa o conduc mai mult. Atunci am vopsit-o cu un kaki metalizat. In februarie 1990 am mers in Italia ca sa imi cumpar o masina de ocazie. Am cumparat un Fiat cu 1.100 de dolari care m-a tinut un an jumatate", a adaugat Mircea Geoana.

Polticianul a dezvaluit faptul ca, in calitate de sofer, respecta viteaza legala si ca singura amenda pe care a luat-o a fost pentru o tamponare usoara, in urma cu un an. In prezent, Geoana detine o masina Volkswagen Passat,din 2001, pe care o conduce mai mult sotia sa.

Mircea Geoana a declarat ca in timpul sofatului prefera sa asculte muzica si are si un slogan la volan, care se regaseste in versurile melodiei "Never a dull moment".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Geoana masini, #masini eco Mircea Geoana, #masini Dacia Geoana , #frauda