Gheorghe Zamfir: Tatal meu a fost primul iubit al Elenei Ceausescu

Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 11:53
10161 citiri
Gheorghe Zamfir: Tatal meu a fost primul iubit al Elenei Ceausescu

Gheorghe Zamfir, cel care a dus in anii 1970-1980 faima Romaniei in lume cu naiul sau, sustine ca tatal sau a fost amantul Elenei Ceausescu.

"Tata era frumos ca un star de cinema. Tatal meu a fost prietenul Elenei Ceausescu, primul iubit al ei, cel care a deflorat-o. Tatal meu si Elena se stiau de la hore. Intre Visina - satul unde s-a nascut el - si Petresti, unde s-a nascut ea, sunt opt kilometric", a declarat Zamfir intr-un interviu pentru Adevarul.

Intrepretul a mai spus ca Elena a venit in Bucuresti sa il caute pe tataul sau, dar acestaa respins-o.

"Elena a venit sa-l caute la Bucuresti, ca era moarta dupa tata, care se angajase chelner la un restaurant unde canta Fanica Luca, cel care m-a initiat pe mine in muzica. Tata a respins-o. Ea, de durere, s-a dus in cercurile comunistilor, l-a cunoscut pe Nicolae Ceausescu, s-a inscris in partid si de acolo a inceput toata istoria ei", mai afirma Zamfir.

El considera ca prigoana impotriva lui a venit si dintr-o frustrare personala a Elenei Ceausescu.

Gheorghe Zamfir a povestit si de ce a parasit Romania, in culmea succesului, in 1982, precizand ca daca nu pleca era lichidat.

"Eram cel mai cunoscut roman de pe planeta, iar Ceausescu voia Premiul Nobel pentru pace. De gelozie, m-a bagat pe lista transcendentalilor. Daca nu plecam, eram lichidat. A si incercat sa o faca cu o masina de ambasada, la Paris. Finul meu, pictorul Andrei Sorel, e martor, el m-a tras din fata masinii. Dupa incident, coboram cu un cutit de bucatarie, in caz de atac, sa ma apar. Am fost urmarit in lacrimi, in ganduri, in cosmaruri", a spus interpretul.

Gheorghe Zamfir a mai declarat ca se simte ponegrit si taxat politic si precizeaza ca niciun ministru al Culturii nu l-a ajutat.

"Ma simt persona non grata. Ma simt hulit si ponegrit si, mai ales, taxat politic. Am batut la usile tuturor ministrilor Culturii. Andrei Plesu a refuzat sa ma primeasca. Ion Caramitru a fost de acord sa facem o orchestra nationala de folclor, dar a fost stopat de superiori", afirma Gheorghe Zamfir.

In ceea ce priveste imnul turistic al Romaniei pe care ministrul Turismului, Elena Udrea, ii propusese sa il realizeze, Zamfir a spus ca a constatat ca nu a mai fost nevoie de el.

"Nu depinde de doamna Udrea! Depinde de presedinte, care depinde de superiorii lui din cercuri oculte! Am lasat un memoriu presedintelui Basescu si nu am primit raspuns. Nu au nevoie de Zamfir! Au nevoie de pipite de 16 ani pe patine cu rotile care sa se invarta pe muzica semnata de asa-zisul compozitor "MeMe" (Marius Moga, n.r.). Le-am zis: hai sa colaborez cu el, eu intervin pe partea de folclor! Nu mi s-a raspuns!", a mai spus Zamfir.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Gheorghe Zamfir Ceausescu, #Zamfir Elena Ceusescu , #frauda