Guvernul a numit consuli generali in Italia, Spania, Polonia, Ucraina si Emirate

Miercuri, 10 Septembrie 2008, ora 20:00
3664 citiri
Guvernul a numit consuli generali in Italia, Spania, Polonia, Ucraina si Emirate

Guvernul a numit miercuri sefii consulatelor generale ale Romaniei din Bologna, Torino, Cosenza, Trieste, Bilbao, Cernauti, Cracovia si Dubai, informeaza un comunicat remis de Executiv.

In Italia au fost numiti in functia de consul general Dan Eugen Pineta la Bologna, Iulia Buje la Torino, Petre Litiu la Cosenza si Radu Octavian Dobre la Trieste. Florin Ghica a fost numit consul general in Spania, la Bilbao, Tania Popa in Ucraina, la Cernauti, Romeo Stanciu in Polonia, la Cracovia, iar Gabriel Aldea, in Emiratele Arabe Unite, la Dubai.

Iulia Buje, numita miercuri consul general la Torino, a fost rechemata din functia de consul general la Lyon, la finele lunii august. Buje este diplomat de cariera si a fost, intre octombrie 1998 si decembrie 2002, consul general la Milano. A detinut temporar functia de consul la Ambasada Romaniei la Washington, in 2005, si pe cea de consul general la Los Angeles, in 2006, iar in februarie 2007 a fost numita sef al Consulatului General al Romaniei la Lyon, Franta.

Dan Eugen Pineta, numit consul general al Romaniei la Bologna, a detinut functia de director al Accademiei di Romania din Roma, din octombrie 2001 si pana in prezent.

Petre Litiu, seful Consulatului General al Romaniei la Cosenza, a absolvit scoala Militara Superioara de Ofiteri de Aviatie, Academia de Inalte Studii Militare si Colegiul National de Aparare.

Radu Octavian Dobre, numit consul general la Trieste, si-a desfasurat activitatea in cadrul Directiei Politici UE din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, din februarie 2007 si pana in prezent, avand gradul diplomatic de secretar I. Anterior, Radu Octavian Dobre a fost director general adjunct al directiei Generale Afaceri Consulare din cadrul MAE, secretar II si diplomat pe probleme UE in cadrul Ambasadei Romaniei la Atena.

Florin Ghica, consul general al Romaniei la Bilbao, a lucrat in Ministerul Afacerilor Externe la Directia Europa Occidentala, Directia Relatii cu Presa si la Directia NATO. A fost in misiune permanenta la Ambasada Romaniei de la Praga (1990-1992) si la Misiunea Romaniei la NATO din Bruxelles (1998-2003). Din 2004 si pana in prezent, Florin Ghica a fost consilier in cadrul ambasadei Romaniei la Madrid.

Tania Popa, seful Consulatului General al Romaniei la Cernauti, a lucrat in Ministerul Afacerilor Externe, Directia Moldova, din 1994 pana in 2000. In perioada 2000-2004 a fost prim-colaborator in cadrul Ambasadei Romaniei la Chisinau, iar din martie 2006 este prim-colaborator, consilier, la Ambasada Romaniei la Sofia.

Romeo Stanciu, noul consul general la Cracovia, a fost din 2005 si pana in prezent ministru-consilier, prim-colaborator la Ambasada Romaniei in Ucraina. Intre 1999-2001 si 1993-1997 si-a desfasurat activitatea in cadrul Ambasadei Romaniei in Polonia.

Gabriel Aldea este ministru-consilier in cadrul ambasadei Romaniei in Belgia, din luna mai 2003.

Spania l-a eliberat accidental pe un baron al drogurilor care plănuia să o omoare pe moștenitoarea tronului olandez
Spania l-a eliberat accidental pe un baron al drogurilor care plănuia să o omoare pe moștenitoarea tronului olandez
Un cunoscut șef de cartel al drogurilor care ar fi plănuit să o ucidă pe moștenitoarea tronului olandez și pe premierul Mark Rutte a scăpat de închisoare din cauza unei confuzii judiciare...
Contract important în domeniul Apărării semnat între Coreea de Sud și România. Angajamentul lui Klaus Iohannis
Contract important în domeniul Apărării semnat între Coreea de Sud și România. Angajamentul lui Klaus Iohannis
Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol și președintele României Klaus Iohannis s-au angajat marţi, 23 aprilie, să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă...
#guvern, #numire, #consuli, #generali, #Italia, #Spania, #Polonia, #Ucraina, #Emiratele Arabe , #frauda