Guvernul a pierdut primul proces cu un angajat dat afara de la Corpul de Control

Marti, 21 Iulie 2009, ora 17:16
3208 citiri
Guvernul a pierdut primul proces cu un angajat dat afara de la Corpul de Control

Guvernul a pierdut primul proces in cazul angajatilor care au fost dati afara in mod abuziv din Corpul de Control al pimului-ministru. Instanta i-a dat castig de cauza unui fost consilier, obligand Executivul sa il reangajeze si sa ii plateasca salariile restante.

Consilierul in Departamentul de Control Orzan Mihai Claudiu a fost dat afara, laolalta cu 50 de angajati, prin Ordonanta de Urgenta nr. 3 din 2009, potrivit careia se desfiinta vechiul organism si se forma un nou Corp de Control.

Orzan a dat in judecata Guvernul, iar instanta i-a dat castig de cauza, urmand sa se judece recursul, informeaza deputatul Alina Gorghiu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Aceasta a decis sa-i reprezinte pro-bono pe cei destituiti in mod abuziv de Guvern si isi anunta astfel prima victorie.

"Asa cum am promis atunci cand am avut initiativa de a-i reprezenta pro-bono pe cei destituiti in mod abuziv de catre Emil Boc, am pledat pentru cazurile care mi s-au incredintat, sase la numar, si am castigat primul dosar, cel al fostului consilier in Departamentul de Control, Orzan Mihai Claudiu", arata Alina Gorghiu.

Verdictul vine chiar inainte pronuntarii Curtii Constitutionale privind Ordonanta de Urgenta pe sesizarea de neconstitutionalitate, in conditiile in care zeci de angajati, printre care si femei insarcinate, au fost dati afara din structura aflata in subordinea premierului.

"Tribunalul obliga Secretariatul General al Guvernului la reincadrarea reclamantului pe functie si plata drepturilor salariale restante pana la reincadrare. Ar mai fi de precizat faptul ca urmeaza recursul la Curtea de Apel, daca SGG va ataca Hotararea, dar poate face acest lucru doar pe aspecte de procedura", se mai arata in sursa citata.

Dupa demiteri, premierul a numit in functie persoane numai pe baza increderii acordata de acesta si in baza semnarii unui angajament de loialitate.

"Este inutil sa mai precizam ca noul organism de control a preluat integral atributiile vechii structuri, deci nu era justificata modificarea functiilor aferente acestuia. Mai mult decat atat, angajarile in structura noua s-au facut exclusiv in baza increderii acordata de Primul Ministru, criteriu care aduce atingere grava drepturilor salariatului si ale omului, in ultima instanta si reprezinta o dovada clara de discriminare", arata Alina Gorghiu.

Deputatul PNL Alina Gorghiu precizeaza ca este convinsa ca toti reclamantii vor castiga procesele cu Guvernul, iar primului ministru si coalitiei PDL - PSD li se demonstreaza "ca traim intr-o tara in care drepturile omului trebuie respectate".

Românii condamnați pentru trafic de droguri vor fi înscriși într-un registru național. Ce prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Românii condamnați pentru trafic de droguri vor fi înscriși într-un registru național. Ce prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis promulgat luni, 25 martie, legea care prevede înființarea registrului național al traficanților de droguri. Este vorba despre o bază de date administrată de...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Alina Gorghiu, #guvern pierde proces, #angajati concediati, #Corp Control Guvern , #frauda