Ziare.com

Guvernul a promis FMI o lege a salarizarii unice pana in noiembrie

Joi, 11 Iunie 2009, ora 07:39

   

Guvernul a promis FMI o lege a salarizarii unice pana in noiembrie
Guvernul s-a angajat, printr-o scrisoare de intentie, in fata FMI sa finalizeze pana la 31 august legea salarizarii unice, care trebuie prezentata, impreuna cu planul de implementare, pana in 30 noiembrie.

De altfel, pentru toate cele patru mari conditii ce tin de politica fiscala exista termene precise de aplicare, informeaza Realitatea Tv.

Romania s-a angajat sa adopte unele masuri de ajustare bugetara echivalente cu 1,1% din produsul intern brut si a realizat aceasta masura prin rectificarea bugetara adoptata perin Ordonanta de Urgenta de catre guvern in 11 aprilie, ce a fost aprobata de Parlament in 28 aprilie. Guvernul avea termen 31 august pentru adoptarea rectificarii de catre Parlament.

Totodata, termenul de revizuire a legislatiei pentru pensii este de 31 decembrie 2009. O lege unica ar urma sa ii oblige pe 350.000 bugetari ce contribuie in prezent la sisteme de pensii speciale sa contribuie la sistemul public de pensii.

Romania nu trebuie sa depaseasca pana la finalul lunii decembrie un deficit de 24,3 miliarde lei. Pentru primul trimestru, tinta de deficit este de 8,3 miliarde lei, pentru finalul trimestrului II de 14,5 miliarde lei, iar pentru sfarsitul celui de-al treilea trimestru de 18,6 miliarde lei.

Citeste mai multe despre legea salarizarii unice fmi legea fiscala
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 776 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

sa vina F.M.I. si U.E. la GUVERNARE....

Totutl va ramane scriptic...cite legi avem si nu sunt puse in PRACTICA JUDICIARA....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor